Gümüşhane Sağlık-Sen Şube Başkanı Engin Karabulut, Gümüşhane’de sağlık hizmetlerinin  90’lı yıllardaki anlayış ve karmaşıklığa büründüğünü iddia etti.

Karabulut, yaptığı açıklamada; “Yönetim kademesinde değişimlerin oluşu halkımızda ve çalışanlarımızda sorunların giderileceği yönünde ümit oluşturmuş olsa da maalesef geçen zamanda ümit yerini hayal kırıklığı ve hüsrana bırakmıştır. Üst yöneticilerin kendi aralarındaki güç ve ego savaşları çalışma, koordinasyon ve ekip ruhunu kaybettirmiş birimler arası çatışmaya getirmiştir. Hiyerarşi ve yetki karmaşasının yaşandığı kurumumuzda kimse üzerine düşeni yerine getirmemektedir. Yöneticiler asgari ücretin ortalama 10 katına yakın aldığı maaşının ve geleceğinin hesabını yapmakta, çalışanlarımızın ve sağlık hizmetlerinin sorunlarıyla ilgilememektedirler. Yönetim kademesindekiler kendilerine yakın olan kişilerin kişisel işleri yapmakta olup, çalışanlarımız ve vatandaşlarımız dertlerini sorunlarını anlatacak muhatap bulamamaktadırlar” dedi.

Karabulut konuşmasına "Kurumlarımızın gelir gider dengesindeki başarısızlığı çalışanlarımıza ek ödeme ve performans verilmemesine neden olmaktadır. Hastanelerdeki doktor eksikliği ve doktorların randevulu sistem haricinde hasta muayenesi yapmamasından dolayı hastanelerimizin geliri düşmekte, bunun sonucunda çalışanlarımıza döner sermaye verilememektedir. Sağlık çalışanlarımız mutsuz ve huzursuz bir şekilde çalışmaktadırlar. Yöneticilerin maaşlarını ve ek ödemelerini peşin almaları nedeniyle kurumlarımızın gelir ve giderleriyle ilgilenmedikleri ve vurdumduymazlık gösterdikleri konuşulmaktadır. Kurumlarımızdaki usulsüz işlemlerin resmi makamlarca incelendiği gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlandığı bilinmekte, devlet ve bayrak sevdalısı çalışanlarımız ve vatandaşlarımız devletimizin ve kendilerinin ne kadar mağdur edildiğini merak etmektedirler” diye konuştu.

Karabulut, atamalar ve görevlendirmelerin dost-ahbap ilişkileri çerçevesinde yapıldığını iddia ederek “Birçok çalışanımız mağdur edilmekte, bazı kurumlarımızda personel fazlayken bazı kurumlarımızda ise neredeyse çalışacak sağlık personeli bulunmamaktadır. Yoğun olan birimlerden görevlendirmelerle personel çekme sonucu iş yükü az sayıdaki personele yıkılmakta iş dağılımı ve personel stratejisi adaletsiz bir şekilde yürütülmektedir. Çalışan ve hasta memnuniyet oranları ilimizde yerlerde sürünmektedir. Çalışanlarımızın alın teri dökerek hak ettikleri nöbet ve mesai paraları zamanında ödenmemekte, bakanlık tarafından çalışanlara verilmek üzere gönderilen paranın firma borçlarına ödendiği iddia edilmektedir. Müdürlüğümüzle iş yapan firma sahiplerine ödemeler aylarca sonraya bırakılıp esnafların mağdur edildiği konuşulmaktadır.  İlçe, birim amirleri ve Sağlık Çalışanlarımızın yöneticilerin kapısında saatlerce bekletildiği ve ilgilenilmediği söylenmektedir. Şundan eminiz ki bazı yöneticilerimiz Köse Salyazı’da veya Kürtün Demirciler’de kimlerin ne iş yaptığı ne şartlarda çalıştığı bilmemektedirler. Kurum amirlerimizin çalışanlarımızı ne sıklıkla ziyaret edip, sorunlarını dinlediğini merak ediyoruz. Kendileri kurumlarında hangi güzel odada oturabilirim tartışması yaparken, kürtündeki arızalı röntgen ve laboratuvar cihazlarından dolayı vatandaşlarımız Gümüşhane ye tahlil için gönderilmekte yine çalışanlarımızla hasta ve hasta yakınları karşı karşıya gelmektedirler” ifadelerini kullandı.