Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih GÖNÇ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile (sonradan kaldırdığı) sendika içerisinde muhalif kanadı eleştirirken, “seçimin 1 gecelik maliyetinin 860 TL ” olduğunu iddia ederken, hem eski yönetimde hemde mevcut yönetimde yer alan İdris BAYKAN, Abdülaziz ASLAN ve Genel Başkan Semih Durmuş'un iddialara ne cevap vereceği merak konusu oldu.

Bilindiği üzere Genel Başkan Semih Durmuş, eski yönetimde Genel Başkan Vekili olarak görev yaparken, İdris BAYKAN ve Abdülaziz ASLAN'da yine eski yönetimde görev alan isimlerden.


*
Feleytun Fatih Gönç

Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih GÖNÇ'ün diğer açıklamaları;

Geçen yıl gerçekleşen 6. Olağan Genel Kurula da değinen Başkan Gönç; seçimin 1 gecelik maliyetinin 860 TL olduğunu iddia etti. Seçim döneminde yapılan harcamalar hakkında bilgi veren Başkan Gönç; “Şimdi gelelim merak edilen hesaplara. Öncelikle 2019 Mart ayında dibi delik kasa, delegelerin 1 gece kaldığı otelde yapılan seçimin maliyeti olan 860 bin TL borç ve yeni binanın ödemelerinin olduğu bir Genel Merkez devralındı. Gelinen noktada borçlar ödendi, hasarlı arabalar aynı marka arabalarla değiştirildi. Ayrıca daha önce 2 yılda bir Başkanlar Kurulu yapılırken, yeni dönemde yaklaşık 1 yıl içerisinde 4 defa Başkanlar Kurulu, 1 tanede teşkilat toplantısı yapıldı ve buna rağmen kasa artı 5 Milyonlara gelmiştir” dedi.

GEÇEN DÖNEMDE BAŞKANLARIN TELEFONLARINA BAKILMAYAN BİR SİSTEM MEVCUTTU

Şube Başkanlarının muhatap alınmadığını, bayramlarının bile kutlanmadığını söyleyen Başkan Gönç; “Geçen dönemde Başkanların telefonlarına bakılmayan bir sistem mevcuttu. Yine Şube Başkanları Whatsapp grubunda muhatap alınmaz ve bayramları dahi kutlanmazdı. Sağlık Bakanlığında ise kapanan kapılar ve kaybedilen itibardan hiç söz etmeyelim! Şu an çok iyi niyetli bir Genel Başkanımız var. Sorularımıza anında cevap veren ve çözmek için elinden geleni yapmaya çalışıp geri bildirim yapan ve de kapısında başkanları saatlerce bekletmeyen bir Genel Başkan! Hamdolsun Sendikamız yeniden itibar görmeye başladı. Kapıların kapandığı Sağlık Bakanlığıyla ilişkilerin düzeldiği şu dönemde Fuat Avni gibi türeyen fake hesaplardan sendikamıza zarar vererek illerimizde yaptığımız emekleri zayi etmenizin bir anlamı yok diye düşünüyorum. Zira hissettiğimiz her şey, yapmayı tercih ettiğimiz her davranış, tutmayı seçtiğimiz her taraf, girdiğimiz her kavga ve emek verdiğimiz her düşünce insanlığı etkiliyor, şekillendiriyor. Çünkü ortak bilinç dediğimiz olgu bizim gibi milyonlarca zerreden oluşuyor. Bizim hareketlerimiz toplumun silüetini oluşturuyor. İşte bu yüzden alın terinizi yalan ve ihanetler için heba etmeyin” dedi.

Başkan Gönç açıklamasını şöyle tamamladı:

Evet şahsım olarak ben muhaliflik yaptım, hem de seçimden iki yıl önce sosyal medyada kendi ismimle paylaşarak! Mert adam kendi sosyal medya hesabından paylaşım yapar. Ahlaki yollardan muhaliflik yaparsın ve zamanı geldiğinde cevabı sandıkta verilir. Sandıktan çıkan sonuca da herkes saygı duymak zorundadır. Genel başkanımız dava arkadaşları ve tüm sağlık camiasıyla gönül birliği içinde ülkemizin geleceğini şekillendirecek bu büyük mücadeleyi verirken, maalesef birileri de içeride sürekli fitne çıkarmanın, kafaları bulandırmanın peşinde. Üstelik bunu dışarıdan ve içeriden belli kesimlerle aynı anda, aynı argümanlarla aynı hedefe saldırarak yapıyorlar. Açık söylüyorum, bunun adı alçaklıktır, fırsatçılıktır. Gerçek sendikacının, gerçek dava adamlığının görevi kendi çıkarları için mağdur bir görüntüyle kendi davasına ihanete soyunmak değil, ülkesinin ve milletinin ortak menfaatleri çerçevesinde konumu ne olursa olsun temsil ettiği kesimin sözcülüğünü yapmak, hak ve hukukunu savunmaktır.

Rus edebiyatının ünlü ismi Tolstoy’un dediği gibi; “Birine çamur atmadan önce iyi düşün ve sakın unutma, önce senin ellerin kirlenecek.” Birileri Sayın Genel Başkanımıza ve bizlere çamur atmaya çalışırken kendi elindeki çamurları yıkamayı unutmuştur. Yakın geçmişi hatırlayan, aklı ve vicdanı olan herkes ne demek istediğimi gayet iyi anlamıştır.
Biz dün de yatarak, yalan-dolan ve iftiralarla sendikacılık yaptığını sananlara karşıydık, bugün de karşıyız, yarın da karşı olmayı sürdüreceğiz. Sağlık Sen olarak camiamıza yaptığımız en büyük hizmetlerden biri de, içeride ve dışarıda ne yaşanırsa yaşansın hedeflerinden kopmama iradesini temel bir ilke olarak yerleştirmiş olmamızdır. Yaşadığımız onca tarihi hadiseye rağmen tüm çarkların işlemesini bu kabiliyete borçluyuz. Genel Başkanımız ve bizler üyemiz olsun veya olmasın tüm sağlık teşkilatımıza ve devletimize her durumda en üstün desteği ve hizmeti vermeye yemin ettik. Yeminimiz namusumuzdur. Sosyal medyada klavye delikanlılığına soyunarak sendikacılık yaptığını zanneden ahmaklara da kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İNAN’ın şu sözleriyle cevap vermek isterim.

“En iyi anlatış artık susmaktır.
Anladım bunu ben seni bilince