Şanlıurfa elinde ise Sağlık Bakanlığı promosyonu ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı.

Yaklaşık 38 il Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı promosyon anlaşmasına göre Ziraat Bankası ile sözleşme imzalarken şanlıurfa’da farklı bir yöntem deneniyor.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Yetkili Sendika Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir YAbir'in yaptığı görüşme sonrasında, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı anlaşma tutarının üzerinde teklif verecek banka için görüşmelere başlandığı belirtildi.

Yetkili sendika tarafından yapılan açıklamada, 3 gün önce Sağlık Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasında yapılan promosyon protokolünün taban teklif belirleme olarak algılanması gerektiğine dikkat çekildi.

İllerin daha iyi bir teklif veren banka ile anlaşma imzalama yetkisine sahip olduğu savunulan açıklamada, Sağlık Sen Şanlıurfa şubesi olarak ve komisyon hakemi olarak yereldeki bütün bankalar ile görüşme yaptıklarına dikkat çekildi.

Bankalar ile yapılan görüşme sonucunda iyi bir teklifi kabul ederek, ilde görev yapan sağlık çalışanlarına deklare edileceği belirtildi.

31 Aralık 2022 tarihine kadar bankalardan gelecek teklifleri bekleyeceklerini söyleyen Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi, Sağlık Bakanlığı’nın anlaşma yaptığı tutardan daha fazla teklif veren banka ile anlaşma sağlanacağını dile getirildi.