"GELİRİ AZALAN TEK MESLEK GRUBU SAĞLIKÇILAR"

Pandemi öncesi zamana göre geliri azalan tek meslek grubunun sağlık çalışanları olduğunu söyleyen Suat Mantar, "Pandemi başladıktan sonra çalışanlarına hiçbir gelir kaybı yaşatmayan Sağlık Bakanlığı dışındaki bütün bakanlık yetkililerini buradan tebrik ediyoruz. Nasıl ki öğretmenler uzaktan eğitim yoluyla eğitim verdikleri halde sınıfta öğrenci varmış gibi gelir kaybı yaşamayıp, ek ders ücretlerini alabiliyorlarsa, diğer kamu kurum çalışanları esnek mesaiden faydalanıp, kimisi 80 saat, kimisi 50 saat çalıştığı halde gelir kaybı yaşamıyorsa, zaten esnek ve uzaktan çalışma imkanı bulunmayan sağlık çalışanlarımızın, üzerine bir de gelir kaybı yaşamasına itirazımız var. Pandemi döneminde hiçbir kamu kurum çalışanı maddi kayıp yaşamazken, Sağlık çalışanları en fazla riski alıp, bu savaşta en fazla can verip kayıp yaşarlarken, Döner Sermaye ve nöbet ücretleri üzerinden tasarruf sağlanmaya çalışılmasına itirazımız var?" dedi.

"BU NASIL ŞARK KURNAZLIĞI!"

Verginin düşük olması gelirin yüksek olmasından dolayı her yıl mutlaka ocak ve şubat aylarında döner sermayenin en fazla alındığı aylar olduğunu ancak bu kez farklı bir durum yaşandığını anlatkan Mantar, "Geçen yıl aynı dönemde 9 Trilyon fatura kesen bir hastanemizde sağlık çalışanları en az 700 TL döner sermaye almışken, bu yıl aynı hastanede 11 Trilyon fatura kesilmesine rağmen hiçbir sağlık çalışanı 1 lira ek ödeme alamamıştır. Bu nasıl bir şark kurnazlığıdır. Pandemi hastanesi olmayan Sağlık kuruluşlarında çalışanlar ek ödeme alabiliyorlarken, Kovitle doğrudan mücadele eden Pandemi Hastaneleri ile en çok damlacık yoluyla bulaşan kovite rağmen, hastanın ağzında işlem yapmak zorunda olan Diş Hastanelerinde hekimlere ve çalışanlara ceza verir gibi ek ödeme vermemek nasıl bir vicdansızlıktır. Ekonomiyi düzeltmenin yolu Kahraman dediğiniz sağlık çalışanlarının cebine el atmak mıdır?" diye konuştu.

EK ÖDEMELERİ İADE ETTİLER

Yaptıkları basın açıklamasında tepkilerini Şubat ayı ek ödemelerini sandığa atarak gösteren sağlık çalışanları "Tüm sağlık çalışanları olarak, sizlerin her platformda tavandan verdik dediğiniz halde hiç kimsenin almadığı ek ödemeleri son kuruşuna kadar vereceğiniz hesap numaralarına yatırmaya hazırız." dedi.