Avcı’nın bu sözlerine Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sert sözlerle tepki gösterdi.

“Kaptan kuleden bildiriyor” diye sözlerine başlayan Köksal, “Hastanelerde halk memnuniyet oranı yüzde 98'miş, başhekimler ve İl Sağlık Müdürü öyle demiş. Bizce de inşallah öyledir. Anket yapılan 100 kişiyi kim seçti merak ediyorum. Anket soruları lütfen kamuoyu ile paylaşılsın, Artık şaşırmıyorum gülüyorum bu şehre. Çalışan oranı ne merak ettim. Yüzde 198 derlerse şaşırmayın, Yıllar evvel Yunan ekonomisi vardı millet çok zengindi. Irak lideri Saddam Hüseyin'in özel muhafızları vardı, kimse Bağdat’a giremezdi. Ukrayna lideri şovmendi Ruslara hadi gelin diyordu” şeklinde konuştu. 

"Çalışanlar ile anketi en donanımlı siyasi yaptırsın"

Köksal şöyle devam etti;

"Değerli siyasilerimize anladık çalışan ve sendikacıları sevmiyorsunuz ama hastanelerde muayene sırası bulunmuyor. Görüntüleme randevuları çok ileri tarihe veriliyor hastanede sıra sorunu olunca sağlık ocakları kuyruk oluyor. Çalışanlar kibir abidesi idareciler yüzünden hayatından bezmiş durumda. 'Ben yaptım, ben öyle uygun gördüm, işine gelirse' diyen idareciler Hacı Akay’ın çiftliğe çevirdiler hastaneleri. Çalışanlar ile anketi en donanımlı siyasi yaptırsın. Makyaj iyi inşallah sizler doğru bizler yalan söylüyor olalım” 

"Rakı masasında devlet yöneten..."

Köksal, “Sağlıkta işler sizin bildiğiniz gibi değil, en çok övünülen yer tepe aşağı iniyor! Bakalım mevlam neyler eylerse güzel eyler. İdari olarak rüşvete temas etmiş, rakı masasında devlet yöneten, ahlaki deformasyon tavan yapmış kişiler asla yalan söylemez. Zaten durmak yok tam gaz ileri. Hangi siyasi hangi üçkağıtçıyı koruyor? Yalan, entrika, sayısal yanlışlar istatistik veriler istediğin kadar değiştir nasıl ise kimse doğru mu gerçekten diye sorgulamıyor” dedi. 

"Ziraat Odası Başkanı’nı göreve davet ediyorum!" 

Köksal “Havalanı kapanıyor' diye Ticaret Odası Başkanı Metin Güler haber vermiş siyasilere. Ziraat Odası da 'sağlıkta memnuniyet oranı nedir' açıklasın bence. Sayın İnşaat Yüksek Mühendisi bu orana ne der bilmem, sonuçta sayısal rakam mühendislerin işi” diye konuştu.

Nabi Avcı ne demişti?

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, "Zaman zaman il müdürlüğü, hastane başhekimliklerinden talepler konusunda bilgi notları alıyorum, bunların nasıl gerçekleştiği konusunda da geri bildirimler istiyoruz. Şimdi önümde Eskişehir Şehir Hastanesi'nde yapılan çalışmalarla ilgili uzun notlar var ama... Hangi bölümde, ne yapıldı liste halinde elimizde var. Ancak ne manaya geldiğini özetle şöyle söyleyeyim. Eskişehir'deki sağlık kurumlarımızda vatandaşlarımızın memnuniyet oranı yüzde 98... Bu da hepimiz adına sevindirici bir husus. Tüm hastane başhekimlerimize, Sağlık Müdürümüze ve ekiplerine ve tüm sağlık çalışanlarına tekrar bir kere daha teşekkür ediyoruz" dedi.