Başkan Köksal açıklamasına şöyle devam etti:

Kimin umrunda diyebilirsiniz ;bizde zaten farkındayız . Sayın bakanım ne yazık ki A takımınız yetmedi siyasi bakan Yrd sahanın gerçeklerini görmüyor veya görmezden geliyor .

Üç defa okudum çıkan genelgeyi, gayret gösterteceğiz azemi dikkat edeceğiz ,elimizden gelen çözümleri idarecilerimiz yapmaya çalışacak.

Hangi idareci ?

Sahadan uzak olduğunuz o kadar belli ki idarecilerin çalışanları insan yerine koymadığı ,çalışanların sorunlarını dikkate almadığını bilen yok . İletişim kurulabilen kaç idareci var . Her soruna bir gerekçe ile yaklaşıyorlar . Bizim idarecilerimiz i maliyenin başına veya bir fabrikaya CEO yapın bakın nasıl personel eziliyor ,personelin nasıl fazla mesaisi kesiliyor, zorla nasıl izne çıkarılıyor ,nasıl kar ediliyor görün .

Kısa vadede insan yerine konmamak, kararlar alınırken ben öyle uygun gördüm demek, eşya kadar değersiz görüp geçici görev ve yer değişikliği yapmak ve en son engelli ler ile çıkan genelgede engelli çalışanlarını yok sayanları unutmadık bunlar ilk etapta aklımıza gelen konular.

Maddi kısımları geçtik, manevi olarak idari baskı ve iletişim sizlik bizleri öldürdü, küstürdü.

Sağlık çalışanlarını siyasi iradeye kimler düşman ediyor ?

Bence siyaset bürokrasinin ve bürokratın getirdiği yükün bedelini ağır ödeyecek bizden demesi. Her gün sahada her gün insanlar ile iç içeyiz.

Çiftliğe dönmüş hastanede 27 yıldır idareci olan yaşadığı sorun ve sıkıntıları özür dileyip sorun tespiti yapacakken beni istemiyorlar ,tuzak kuruluyor,
Sendikal baskı var diyenlere gelde gülme işin yolu tutulmuş 27 yıldır .

Şehirde ki en küçük siyasi ye sözleşme de destek olsun derdi ile vip hizmet aşkı ile tutuşan fitneden beslenen ler dahası .

Sahada yapıyormuş gibi çek ,başarılı gibi istatistik tutuyor ise mesele yok .

Fetö taktiği idi başarısızlığı örtmek için başkalarına iftira atmak, ihaleyi başkasına yıkmak .

Sahada çalışan sağlık personeli için artık şu şöyle demiyeceğim;

-Çocuklara bakacak biri yokmuş !

Yapmasalarmış ,bize mi sordular çocuk yaparken .

-Döner sermaye istiyorlar

En kötü servise alırım .

-Listelere itiraz ediyorlar

Onu geçici göreve veya enfeksiyona verin .

İdareden gözüken böyle …..

Hastaneler de doktorlar ile sohbet edin ,sağlık personelini 10 dakika dinleyin neden sürekli itiraz ediyorlar bir dinleyin.

Sayın bakanım göreviniz de 3 sene yi dolduracaksınız . Çalışanlar için siz neler verdiniz veya ne sorunu çözdünüz ben göremedim.

Sağlık personelinin 0,98 kuruş döner sermaye aldığı yerde 28 bin TL döner alan ekip arkadaşı var ise sözün adaletin bittiği yerdeyizdir.

Sahadan uzak olan yalanı bol olan, süslü istatistik ler ile bizim idareciler böyle .

Yalan bol, fitne çok. Sıkıntı olur ise de sendika yerimize adam atamak İçin yalanını sıyır gitsin . Zaten sağlık çalışanın sorunu yok ,bizde idarecileri sevmiyoruz. Ondan yazıp çiziyoruz .

Bu arada Yunusemre Devlet hastanesi ülke gündemini teşkil eden Uz Dr Samet temel mahkeme kararı ile geçici görevi sonlandırıldı .

Sağlık çalışanı bitmiştir ve son 20 yılın en kötü dönemini yaşamaktadır.

Editör: Haber Merkezi