ES TV'ye katılan Hüseyin Köksal, "Sorunları, incitmeden, eğmeden bükmeden iletmeye çalışıyoruz. 14 Mart Tıp Bayramında Sayın Sağlık Bakanımız tarafından teşekkür edildik ve dijital ortamda mektupla ödüllendirildik. Sahadan uzak, sahanın gerçeklerini yansıtmayan sadece popülist ve sosyal medya'da gözüken bir Sağlık Bakanı teşekkürünü gördük. Herkes teşekkür etti, herkes bizi alkışladı.

Sağlık Çalışanlarının Avrupadaki meslektaşlarına göre 5 kat fazla çalışan bir sağlık ordusu var Türkiye'de ve Mecliste döndü ve dedi ki sağlık çalışanlarını ayakta alkışlıyoruz. Kardeşim, sağlık çalışanlarının hakkı ödenir. 4-5 milyonluk bir aileyi yok saymak siyasi açıdan akıl tutulmasıdır. Sağlık çalışanları mutsuz, istifa etmek yasak, güçlü devlet dediğiniz anda güçlü memur ilkesini hatırlatıyoruz.

İnsanların hak etmiş olduğu alın terleriyle ilgili döner sermayesini ödemediler. Biz maaşımızı üç parçada alıyoruz, bizim hakkımızı savunmayan bir sağlık bakanımız var. 3 tane Başhekimin dudaklarının arasına hapsetmek akıl tutulmasıdır.

4/A, 4/B, 4/C, 4/D, süresiz sözleşmeliler,  kamu dışı aile sağlığı çalışanları. Sadece Eskişehir'den evlenme şansları var. Eş durumu tayini yaptıramıyor, hakkı yok. Aile Birliği nerde?

Bazen kendimizi hipodromda zannediyoruz. Yarış atı niyetinde koşturursunuz ya. Sağlık çalışanlarının robot gibi görülmesi, Herkese hodri meydan. Eskişehir'de bir yalancı var. 
Başarının paydaşı sağlık çalışanlarıdır. Ticari bir patronla çalışıyoruz. Konuşmasının son 17 saniyesinde sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 

Siyasilerimizin bakış açısı ve çalışma tarzlarını değiştirmediği sürece, referans sistemine hesap sorulmadığı sürece, Sağlık Bakanının sınıf arkadaşıyım, geç sen Başhekim ol. Hamile yakınımdır kartları vardı eskiden. Ankarada iş yaptıracaklara.