Sağlık Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz sosyal medya hesabından yaptıgı paylaşımda

"Sağlık Bakanlığı Bürokrasisinin öncelikli işi, sağlık çalışanlarının sorunlarını çözüme kavuşturup, sağlığın işleyişini kolaylaştırmak olmalıdır.

Bakanlık asıl işini yaparken hata yapmamak için STK lara danışır, STK ların görüşleri çok kıymetlidir. Sahanın beklentileri STK la r yoluyla bakanlığa iletilir. İletileri dikkate almayan bakanlık bürokrasisi sağlık çalışanlarına değer vermiyor demektir.

Her gün mobbing haberleri sıradanlaşmış, sağlık çalışanlarına psikolojik travma şeklinde yansımaları olmuştur.

Neydi mobbing?

Mobbing ya da bezdiri, bir grup insanın, bir kimseye veya başka bir gruba sosyal kabadayılık yapması. Latince kökenli sözcük; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek anlamlarına gelir. En iyi ifade eden anlamıyla yıldırma veya iş yerinde psikolojik terör anlamlarıdır. (Vikipedi)

Döner sermaye yıllardan beri çözüm bekliyor, beklentisi sahada umutsuzlukla karşılık buluyor. Ek ödeme, Performans sistemindeki haksızlıkları görmek, gidermek için hesap uzmanı olmaya gerek yoktur.

Temennimiz kafamızı kuma gömmekten vaz geçer, sahanın sorunlarını görür, çözüm üretmeden öte, çözüme kavuşturulur." ifadelerine yer verdi