Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu Sendika binasında canlı yayın yaparak, aşağıdaki açıklamaları yaptı.
Yapmış olduğu aciklamada

"Sevgili arkadaşlar.

Beni tanıyanlar 30 yıllık idarecilik ve sendikacilik hayatımda masa başında oturan bir insan olmadığımı ve sevmediğimi bilirler fakat malumunuz bu salgın her alanda olduğu gibi bu alanda da bizi etkiledi ve malesef isteklerimizi, şikayetlerimizi digital ortamda yapmak zorunda bıraktı.Fakat bizi ne engellemeye çalışırsa çalışsın sorunlarımızı söylemek için ne gerekiyorsa söyleyeceğim ve hangi yöntemle yapılacaksa onuda yapmaktan kaçınmayacam bu duygu ve düşüncelerle sözlerime başlamak istiyorum.
İSTİYORUZ....

Dünyanın çehresini değiştiren Covid -19 salgınında 6 aydan beri gece, gündüz demeden terinin son damlasına kadar mücadele eden,bu uğurda hayatlarını dahi kaybeden sağlık çalışanları olarak artık önemsenmek İSTİYORUZ.

İnsanlığı sadece fiziki olarak değil psikolojik ve sosyal olarakta etkileyen bu salgın günlerinde bir nebze olsun diye motivasyon amaçlı mali ve idari haklarımızın iyileştirilmesini İSTİYORUZ.
Yeterli görmediğimiz ama kötünün iyisi olarak nitelendirdiğimiz tavandan ek ödeme JEST'inin pandemi bitene kadar uygulanmasını İSTİYORUZ.

1 Nisan'da hayatımıza giren ve tek bir meslek grubuna yönelik hazırlanmış olan diğer bütün sağlık çalışanlarımızın kalplerini yaralayan, ekip çalışmasını baltalayan yeni Ek ödeme yönetmeliğinin değiştirilmesini, herkesi adil olarak kapsayacak şekilde yeniden hazırlanmasını İSTİYORUZ.

Pandemi sürecinde istediğimiz tavandan Ek ödeme uygulamasının sadece hastanelerimiz çalışanlarına yönelik olmamasını pandemi ile mücadelenin gizli kahramanları filyasyon ekiplerimizi yani 1. basamakta görevli bütün saglik çalışanlarımızıda kapsamasını İSTİYORUZ.

Ek ödemenin tavandan ödenmesi yeniden başlatıldığında daha önce uygulandığı gibi ödemenin lise ,üniversite ayrımı şeklinde yapılmamasına ödemenin çalışılan riskli alana göre yapılmasını İSTİYORUZ.

Pandemide hem covid -19 lu hasta kabul eden hemde kamu hastanelerimizin bu süreçte kabul etmediği diğer hastalarımızı kabul edip destek olan Üniversite hastanelerimizde görev yapan bütün sağlık çalışanlarımızın da mali olarak desteklenmelerini artık üvey evlat muamelesi görmemelerini İSTİYORUZ.

Diger memurlar gibi izin kullanmayan görevlerinin başında yaşlılarımıza ve kimsesiz çocuklarımıza bakip hastalıktan korumaya çalışan SHCEK çalışanlarımızın da unutulmamasını İSTİYORUZ.
Hastanelerimizde lojistik destek sağlayan ve sağlık çalışanlarımıza yardımcı olan idari hizmet sınıfında görevli bütün memur arkadaşlarımızın da ek ödemenin tavandan uygulamasının onlara pek bir katkı sunmadığı için farklı bir uygulama ile mali olarak desteklenmelerini İSTİYORUZ.

Yine salgın da ekibin birer üyesi olan sürekli işçi kadrosunda çalışan diğer sağlık çalışanlarımız ve taşeron işçilerimizinde mali olarak ödüllendirilmesini çalıştıkları alanlara göre bağlı bulundukları mevzuatlara uygun desteklenmelerini İSTİYORUZ.

Yeni bir aşamaya geçmek üzereyiz yaz mevsimi bitiyor sonbaharla birlikte salgının yeniden artacağı düşünülüyor, Halkımızdan çılgınlar gibi normal zaman formatında yazın tatil lerini yaptıklarını yeteri kadar streslerini attıklarını düşünüp artık olayın ciddiyetinin farkına varmalarını ve kurallara uymalarını sağlıkçılarımızın emeklerini zayi etmemelerini İSTİYORUZ.

Son günlerde yeniden tırmanışa geçen sağlıkta şiddet olaylarında sorumluların cezalandırılması hususunda hâkimlerimizin ve savcılarımızın sırtımızdaki teri gözlerinin önüne getirmelerini ve ona göre ceza vermelerini İSTİYORUZ.

Saglık Bakanızdan mücadele yi sadece hekimlerin yapmadığını görmesini her başladığı söze Halkın içinden gelen Sayın Cumhurbaşkanımızın başladığı gibi bütün sağlık çalışanlarımız diye başlamasını İSTİYORUZ.

Son olarak eksikte kalsa bu isteklerimizi bütün muhataplarin duymasını,sağlık çalışanlarımızın seslerine kulak vermesini salgın süresince tanık olduğumuz dünyanın diğer bütün ülkelerinde olduğu gibi değer görmelerini ve bununda artık sağlık çalışanlarımıza hissettirilmesini İSTİYORUZ.."dedi.