Sağlık Sen’in şubelerinde Türkiye genelinde genel kurul süreçleri devam ederken bir çok şubeden mevcut yönetim ve desteklediği Şube Başkanları ile ilgili ilginç iddialar gelmeye devam ediyor.

ŞUBE BAŞKANI KARAKOLLUK OLDU

Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı ile Halk Sağığı ve GATA gibi Kurumlarda çalışan sağlıkçıların üye olduğu Bakanlık Şubesi Başkanı Tahir Eren’in üyelerine karşı küfür ettiği iddiasıyla karakolluk olduğu ileri sürüldü.


*Sağlık Sen Bakanlık Şube Başkanı

GATA'DA SEÇİM ÇALIŞMASI YAPAN ÜYELERİ TEHDİT ETTİ İDDİASI

Sosyal medya veya bazı internet haber sitelerine düşen iddialara göre Bakanlık Merkezde ve Halk Sağlığı Kurumunda Tahir Eren’in adaylarının delege olarak seçilememesi nedeniyle Başkan’ın kontrolü iyice kaybettiği iddia edildi. Sağlık Sen üyeleri Ali Göncü ve Şafak Macit‘in Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde seçim çalışmaları yaptıkları esnada Şube Başkanı Tahir Eren’in kendilerini telefonla arayarak ağız dolusu küfür ettiklerini ileri sürdüler.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

İddiaların ardı arkası kesilmezken Şube Başkanı Tahir Eren’in Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesinde seçim çalışması yapılmasına izin vermediği, delege seçimleri için çalışma yapmak isteyen üyeleri tehdit ettiği ifade edildi. Diğer taraftan tehdit edildiklerini ileri süren Göncü ve Macit karakola giderek Şube Başkanı Tahir Eren hakkında ifade verdikleri, hakaret ve tehdit nedeniyle suç duyurusunda bulundukları aktarıldı.

Bakanlık Şubesi: Yasal Süreç Başlattık

Diğer taraftan sağlık Sen bakanlık Şubesi bir basın açıklaması yaparak Twitter üzerinden yönetimleri hakkında karalama ve iftira çalışmaları yapıldığını aktardı. Şube tarafından yapılan açıklamada yönetim kurulu üyelerimiz hakkında her türlü iftira ve yürütülen karalama kampanyası yapan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur denildi.

Editör: Haber Merkezi