Kırşehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Cuma Köysüren, sosyal medya hesabından yaptığı kısa açıklamasında, gelişen olağanüstü kongre seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunarak, ekip olmak yerine başkan olma derdine düşenlere Sağlık-Sen Genel Merkezinin bizzat süreci yöneterek şubeyi bölmeye ve yönetilemez bir hale getirmeye çalışmışlardır dedi.

Cuma Köysüren’in açıklaması şu şekilde;

Çok değerli Sağlık Sen üyesi arkadaşlarım, malumunuz olduğu üzere sendikamız 12.10.2019 tarihinde Olağanüstü seçime gidecektir. Sağlık Sen Kırşehir Şube Başkanı olduğum tarihten bugüne kadar yaklaşık 11 aydır gücümüzün yettiği oranda üyelerimizin haklarının korunması noktasında elimizden geleni yaptık. Bir yandan sendikamızın üye sayısını arttırken diğer yandan mevcut üyelerimizin kaynaşması için birçok sosyal aktivite yaptık. Saha ziyaretleri yaparak üyelerimizin yanında olmaya gayret ettik. Yeri geldi üyelerimizin çıkarlarını koruma adına birçok kişiyi ve kesimi karşımıza aldık. 

Maalesef bugün gelinen süreçte beraber yola çıktığımız ve kader birliği yaptığımıza inandığımız, sendikamızın yönetim kurulunda yer alan kardeş dediğimiz kişilerin ön ayak olmasıyla başlayan bir süreç ile karşı karşıyayız. Ne yazık ki bu arkadaşlarımız ekip olmak yerine ben başkan olayım sevdasına düşerek bizi yalnız bırakmışlar ve genel merkezimiz tarafından şubemize atama yoluyla bir başkan belirlenmesi için girişimde bulunmuşlardır. Bu talihsiz girişime malesef Genel merkezimizde alet olmuş ve bizzat süreci yöneterek şubemizi bölmeye ve yönetilemez bir hale getirmeye çalışmışlardır.

Bu mesnetsiz ve gayri etik girişim karşısında Ben ve birkaç yönetim kurulu üyesi arkadaşımız her türlü baskıya rağmen dik durarak şubemize tepeden inme bir başkan atanmasını engellemek için günlerdir mücadele verdik. Çünkü üyelerimizin ve delegelerimizin iradesini ortaya koyduğu bir seçimle emanet aldığımız sendikamızı kimseye peşkeş çekemezdik. Eğer bu görevi birine devredecek isek bunun sadece seçimle olacağını her seferinde dile getirdik. Çok değerli sağlık sen üyeleri sizden aldığımız emaneti yine siz değerli üyelerimizin takdir edeceği kişiye devredeceğiz. Hiçbir gücün üyelerimizin iradesine ipotek koymasına izin vermedik vermeyeceğiz. Bugüne kadar bize vermiş olduğunuz destekler için hepinize teşekkür eder saygılar sunarım...