Sağlık-Sen Ankara 2 No’lu Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Toplantıda teşkilat mensuplarına hitap eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Salgın tehdidi altında soluksuz mesai yapan, adeta zamanla yarışan sağlık çalışanlarının haklarını kazanması noktasında sendika olarak gereken tüm çabayı gösteriyoruz” diye konuştu.konuştu.

Sağlık çalışanlarının zaman mefhumu gözetmeksizin canını dişine takarak ter döktüklerini belirten Durmuş, “İlgili siyasi iradeden de aynı hassasiyeti görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Döner Sermaye Adaletsizliği Can Yakıyor”

Döner sermaye sistemindeki sorunlar konusunda köklü bir çözüm yöntemi olmadan ilerleme kaydedilemeyeceğini belirten Durmuş “Her platformda mevcut döner sermaye adaletsizliğinin can yaktığını söylüyor, somut ve gerçekçi projelerimizi yetkililerle paylaşıyoruz. Madem sağlık çalışanlarımız ülkemizin umudu, yetkililer de sorumluluk alarak kangren haline gelen, adaletten çok uzak ve miadını doldurmuş bu sistemi çözmekten geri durmamalı” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının ücret adaletsizliği, istihdam yetersizliği, ağır iş yükü, kreş, şiddet gibi karşı karşıya kaldıkları sorunlardan dolayı motivasyonlarının düştüğünü ifade eden Durmuş, “Tüm sorunların çözüme kavuştuğu güne kadar haklı davamızı her yerde haykırmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Bolatçı: Fedakar Sağlık Çalışanları İçin Mücadele Etmekten Gurur Duyuyoruz

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, “Sahada sağlık çalışanlarımız için mücadelemizi sürdürüyor, kurumlarda yaşanan sorunları yetkililere çözüm önerileriyle birlikte sunuyoruz. Sağlık-Sen olarak fedakar sağlık çalışanları için mücadele etmekten, onların yanında olmaktan, onlarla birlikte ter dökmekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan ve Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk de katıldı.