İşte o paylaşım:

Hakettiği maaşı verme Döner sermayesini kes Darp edilsin, arkasında durma. Şimdi de genelge yayınla, tayinini engelle, istifa etmesini durdur, ardından da yıllık izinlerini kapat! Sayın Bakanlığımız; zincirleri ne zaman takacaksınız tarih belli mi acaba?

Öte yandan  “Personel İşlemleri” hakkındaki Sağlık Bakanlığı Genelgesine Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş; “sağlık çalışanı istihdamına olan ihtiyacın çok, iş yükünün ağır ve çalışma sürelerinin uzun olduğunun göstergesidir” derken, Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci; “yıllık izinlerinin önümüzdeki yıla aktarılması şarttır” dedi.

İşte o açıklamalar:

Semih Durmuş: Sağlık Bakanlığı tarafından personelin yıllık izin, istifa ve emekliliklerine yönelik yayınlanan yazı; sağlık çalışanı istihdamına olan ihtiyacın çok, iş yükünün ağır ve çalışma sürelerinin uzun olduğunun göstergesidir. Sağlık çalışanlarının dayanma gücü kalmamıştır. COVID19’la mücadelede sağlık çalışanları üzerine düşeni amasız ve lakinsiz yapmaktadır.Buna karşılık olarak sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında da amasız ve lakinsiz bir irade gösterilmelidir.

Önder Kahveci: Sağlık Bakanlığı izinleri iptal eden bir genelge yayınladı. Bu süreçte yıllık izinlerinin önümüzdeki yıla aktarılması şarttır. Bakanlığa başvuruyu yaparak izinler konusunda çalışanların beklediği düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep edeceğiz.