Sağlık-Sen Tarafından yapılan yazılı açıklamayla, tüm memurların ilgilendiği, özellikle sağlık camiasının uzun zamandır gündeminde olan ek gösterge konusuna değinilerek, "sadece hemşirelere verilecek ve tarihi henüz belli olmayan 3600 ek gösterge ile ilgili olarak tüm sağlık çalışanlarının bu imkandan faydalanması gerekliliği" belirtildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası “SAĞLIK-SEN” tarafından yapılan açıklamada tüm kamu çalışanlarında olduğu gibi sağlık çalışanlarının da en önemli gündem maddelerinden birisi 3600 ek gösterge konusu olduğu açıklaması yapıldı. Ancak sürecin henüz netleşmemesi sağlık çalışanları arasında kafa karışıklığına neden olduğu da özellikle vurgulandı

Bilindiği üzere 3600 ek gösterge ile ilgili olarak en net adım Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından ikinci 100 günlük eylem planında açıklanmıştı. Fakat o plan için de süre çoktan dolmasına rağmen öğretmenler için henüz bir gelişme sağlanmadı. Bu kapsamda tüm memurlar için gerekli bir çalışmanın olması da gündeme alınmalıdır.

Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada öğretmen, din görevlisi, polis denildiğinde bir unvan ayrımı söz konusu değilken, sağlık çalışanları söz konusu olduğunda ise ebe, hemşire, sağlık memuru gibi ayrım yapılmaktadır denildi.

Oysa sağlık hizmetleri bir bütündür. Hemşiresinden, sağlık memuruna, ebesinden, sağlık teknisyenine kadar sağlık hizmetleri içinde görev yapan tüm branşlar aynı görev bilinciyle hareket etmektedirler. Sağlık çalışanları mesai mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak fedakarca, ekip ruhu içinde insanımıza hizmet vermektedir.

Yapılan açıklamada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak 3600 ek göstergenin yalnızca belli branşları değil, diğer unvanlardaki tüm sağlık çalışanlarını da kapsaması gerektiğini özellikle ifade edildi.

My Memur olarak bizler de konunun sürekli olarak takipçisi olduğumuzu ve gündemden düşürülmemesi ve gerek sağlık personellerine gerekse tüm çalışanlara eğitim seviyelerine göre 3600 ek göstergenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekliliğini vurgulamaya devam ediyoruz.