İstanbul Fatih ilçesinde bulunan Sağlık Müdürlüğü binası önünde toplanan Türk Sağlık Sen üyeleri, “kadrosuz istihdam istemiyoruz” sloganı attı.

Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen İstanbul İl Temsilcisi Olan Remzi Özmen, İstanbul Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının yanlarında olduklarını, onların haklı taleplerini farklı platformlarda dile getireceklerini söyledi.

Türk Sağlık Sen 2 No’lu Şube Başkanı Alper Alıcı ise, hükümet tarafından açıklanan kadro düzenlemesinde kapsamın genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

Alıcı, "Kamuda süresiz sözleşmeli olarak görevli 227 bin personelin problemlerine çözüm getiriliyor olsa da gerek kapsam haricinde bırakılan personel gerekse 3+1 sisteminin kalıcı duruma getirilmesi nedeniyle bu çalışma taleplerimizi tam olarak karşılamamaktadır." dedi.

Türk Sağlık-Sen İstanbul Üniversitesi Şube Başkanı Ufuk Tuğrul da oluşturulan düzenlemelerde kadroyla birlikte kurumlar arası geçişin kesinlikle kolaylaştırılmasını talep ederek, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarına yine kadro istediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi