Sağlık Mil- Sen Genel Başkanı Mustafa Taç’ın kongre sonrası yaptığı açıklamada,  haktan ve hakikatten yana sendikacılık için yola çıktıklarını belirtti. Genel Başkan Taç, “ Tüm çalışanların beklediği haktan ve hakikatten yana sendikacılık için, emek veren tüm çalışanlarımıza hizmet etmek için, Sendikacılığın yükselen yıldızı Sağlık Mil-Sen genel kurulunda bizlerden desteklerini esirgemeyen,  sendikamızın Genel Başkanlığına layık gören Sağlık Mil Sen ailesine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın yaptığı gibi sendikacılığın formatını yeniden yazmaya geliyoruz.”

Başkan Taç, “Görevi devreden arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarak bu bayrak yarışında bayrağı devralan yönetim kurulu arkadaşlarıma başarılar dilerim. Maneviyat, ilke ve liyakat düsturu ile tüm çalışanlarımıza hizmet için varız. Dışarıdan gelecek tehditlere karşı devletimizin yanında olacağız. İçeride ise devletimizin refah düzeyini yükseltmek ve çalışanlarımızın mali ve özlük haklarını artırmak için çalışacağız” diye belirtti. 

Mustafa Taç Kimdir?

Sağlık Mil- Sen Genel Başkanı Mustafa Taç,  1972 yılında Trabzon Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaokulu Derecik ilköğretim okulunda okudu. Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nden sağlık memuru (toplum sağlığı teknisyeni) olarak mezun oldu. 1996 Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında çalışmaya başladı. Birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinde bulundu. Hak ve hakkaniyetten yana olan, çalışanların haklı taleplerinin savunucusu olarak Sağlık MİL-Sen Trabzon il Başkanlığı, Sağlık Mil- Sen Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.  Taç, sağlık kurumları işletmeciliği mezunu olup, dört çocuk babasıdır.