6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2022 Temmuz Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Temmuz 2022 itibariyle;

  • Öz-Sağlık İş Sendikası: 193.829 Üye
  • Türkiye Sağlık İş: 49.214 üye
  • Dev Sağlık İş: 3.480 Üye

Resmi gazetede yayınlanan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğince; İş kollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin Temmuz 2022 Ayı İstatistikleri Hakkında Tebliğe” e göre ; Öz Sağlık-İş, sağlık ve sosyal hizmet  işkolunda 193.829 üye sayısıyla 1. sıradaki yerini korudu. 

OCAK 2022 İSTATİSTİKLERİ

Çalışma Bakanlığı'nın yayınladığı tebliğe göre Öz-Sağlık İş Sendikası Sağlık ve Sosyal Hizmet İş kolunda 184.845 üye sayısıyla İşçi Sendikaları arasındaki en büyük sendika olduğu açıklandı.

ÖZ-SAĞLIK İŞ BİRİNCİ, TÜRKİYE SAĞLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI 2. OLDU!

Öz-Sağlık İş sendikasını Türkiye Sağlık İş Sendikası 49.311 üye sayısı ile takip ederken, bu iş kolunda 3.’üncü en büyük işçi sendikası ise Dev Sağlık-İş Sendikası 4.238 üye sayısı ile oldu. Diğer taraftan Öz Sağlık İş Sendikası sendikal anlamda üye sayıları itibariyle memur sendikalarının da dahil edildiği istatistiğe göre Türkiye'nin 3. Büyük sendikası konumunda yer alıyor. 

SERT: İŞÇİLERİMİZİN TEVECCÜHÜ BİZİ ONURLANDIRDI

Tebliğin yayınlanmasından ardından Öz-Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert “inancın azmin zaferini yaşayan bir sendika” olmamızdan dolayı üyelerimize, temsilcilerimize ve tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum” şeklinde mesaj yayınladı. “Özellikle pandemi döneminde gece gündüz demeden mesai yapan sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin en doğru ve en tartışmasız tercihi Öz-Sağlık İş Sendikası olmuştur” diyen Genel Başkan Devlet Sert, “işçilerimizin teveccühü bizleri onurlandırmıştır. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerine yer verdi. 

KONFEDERASYONLARDA TÜRK-İŞ BİRİNCİ OLDU

Türkiye geneli işçi sendikalarının genel üye sayısına bakıldığında ise Türk-İş 1.213,439 üye ile 1. Konfederasyon olurken, Türk-İş’i Hak-İş Sendikası 727.187 üye sayısıyla takip etti. DİSK ise 212.593 üye sayısı ile 3.’üncü büyük konfederasyon oldu.