Coronavirüsüne dair alınacak önlemler kapsamında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 13.03.2020 tarihli genelgesinde kamuda çalışanların izinlerine ilişkin yayınlanan genelge doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden bir düzenleme yapılmıştır. 

Bu düzenleme ile bakanlık sağlık çalışanlarının izinlerinin yasal mazeret izinleri hariç ikinci bir emre kadar iptal edildiği; kanser hastaları ve organ nakli olanların durumlarının kurum amirlerince değerlendirilerek izinli sayılıp sayılmayacaklarına karar verileceği, bu durumda Cumhurbaşkanlığı yazısında belirtilen izinlerden sağlık çalışanlarının yararlanamayacağı belirtilmektedir. Yine okul ve kreş çağında çocuğu olan sağlık çalışanları da bu kapsamda değerlendirilerek izinleri iptal edilmiştir.

Sendikamız sağlık çalışanlarından; risk gurubunda olan kronik hastalar, engelli olarak istihdam edilenler, 60 yaş ve üzerinde olanlar, hamileler, süt izninde olan sağlık çalışanları ve okul çağında çocuğu bulunan ebeveynlerden birinin idari izinli sayılması için Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bir başvuru yapılmıştır.

Selahattin KARACA
Sağlık HAKSEN Genel Başkanı

Adres : GMK Bulvarı No:40/2 Maltepe Çankaya-Ankara - Telefon : (0312) 229 03 25 - Faks : (0312) 229 03 26