Sağlık Hak-Sen başvuruda şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Cumhurbaşkanımız,
Tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 vakalarının, alınan tüm önleyici ve bilgilendirici tedbirlere rağmen ülkemizde de görüldüğü bizzat Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmıştır. Bu süre içerisinde hastalığın ülkemizde görülmemesi adına Sağlık Bakanlığının yanı sıra, ilgili merciler bir dizi tedbirler almışlardır. Coronavirüs salgını ile mücadele toplantısının sonuç bildirgesinde sağlık çalışanlarımızı unutmayarak teşekkür etmeniz bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.
Ancak alınan tedbirlerden en fazla etkilenen kamu personeli ise sağlık çalışanları olmuştur. Sağlık çalışanları, hayatlarını hiçe sayarak virüsün kendilerine bulaşma ihtimalini göze alarak 24 saat esaslı gece gündüz vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermektedir. Korona virüsünün ülkemizde görüldüğü günden bu yana sağlık çalışanlarının iş yükünün artması virüs bulaşma ihtimali ile ruhen ve bedenen bir travma ile karşı karşıya kalmışlardır.
Sahadan gelen talepler ve kanımızca; sağlık çalışanlarının ekonomik yönden desteklenmesi durumunda moral ve motivasyonlarının arttırılması sağlanacak, daha etkin ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması sağlanacaktır.
Sağlık çalışanlarının hem performans sisteminden kaynaklı mağduriyet yaşamamaları hem motivasyonlarına katkı olması için performanslar tavandan ödenmeli, mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır.
Sağlık çalışanlarının çalışma barışına bozucu etkisi olan, huzuru yok eden ve çalışanı ailesinden ayıran sözleşmeli sağlık personeli istihdamı sona erdirilerek tüm sağlık çalışanları kadroya geçirilmelidir. Sağlık çalışanlarının iş ve aile kaygısı sonlandırılmalıdır.
Sayın Cumhurbaşkanımız,
Sağlık çalışanlarının morale ihtiyaç duyduğu bu süreçlerde mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik atılacak tüm adımlarda devletimizin ve çalışanların yanında olmaya her zamankinden daha güçlü olarak duracağız.
Zat-ı âlinizin bu konulardaki hassasiyetine olan inancımız tamdır. Sağlık çalışanlarının sorunlarının alacağınız sevindirici kararlarla müjdeler getirmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.”