Ama kamuoyunda yaratılan algıya bakıldığında sanki sağlık çalışanlarına çift maaş veriliyor gibi ortam oluşturulmuş, sağlık çalışanlarının fedakarlıkları göz ardı edilmiştir. Salgın başladığı döneme göre, salgın döneminde sağlık çalışanlarının çoğunluğu gelir kaybına uğramıştır. Çalışanlar salgın öncesi dönemden daha kötü durumdadır.

Pandeminin kahramanları sağlık çalışanlarımızıniçin yoğun bir mücadele veriyoruz. Sorunlarının çözümü için zaman zaman meydanlara çıkıp, bakanlık önünde çalışanların taleplerini dile getirdik, çözüm istedik. Zaman zaman da yaptığımız görüşme ve başvurularla bu mücadeleyi sürdürdük. Bazı meseleleri çözdük sonuç aldık, bazılarında ilerleme kaydettik. Mücadeleye devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı çalışanların sorunlarına çözüm üretmelidir. Sadece alkış ve teşekkürle olmaz. Bakın dün 2 ve 3 basamakta aşı odalarında görevli sağlık çalışanlarımız için ilave ek ödeme çıktı. Fakat ASM’lerde aşı yapanlar için bir düzenleme yok. Böyle bir şey olmaz. Düzenlemeler kapsayıcı olmalı, ayrımcılık içermemelidir.”

Bu dönemde tavandan ek ödeme düzenlemesi müjde diye sunuldu fakat aslında bu ödemeler sağlık çalışanlarının yıllar içerisinde ellerinden alınan alın terleri idi. Ayrıca tavandan ek ödeme ile ilgili düzenlemedeki eksiklikler, yanlışlar ve idarenin iki dudağı arasına çalışanın emeğinin sıkıştırılması ile adaletsiz, çalışma hayatında huzuru zedeleyen bir düzenleme olarak yerini tavandan değil yavandan ek ödeme olarak aldı.

Tavandan ek ödeme yapılırken, üniversitelerin tıp fakültesi hastaneleri bu sisteme dahil edilmiştir. Üniversitelerde sadece tıp fakültesi hastaneleri yoktur. Diş hekimliği fakültelerimizde de vatandaşımıza hizmet verilmektedir. Ama ne yazık ki burada çalışan hekim ve sağlık personeli arkadaşlar tavandan ek ödeme döneminde dahi, tavandan ek ödeme alamamışlardır. Burada çalışan personellerin de mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir

Bizler ek ödeme, döner sermaye değil emeğimizin karşılığı yoksulluk sınırının üstünde bir maaş istiyoruz.

Fatih Galender Zengin
Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı