Türk Tabipler Birliği, sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirmek amacıyla ‘özlük haklarımız, çalışma koşulları ve ücretlerimiz’ başlığıyla yurt genelinde eş zamanlı basın açıklaması organize etti. Organizasyonun Denizli ayağı ise Denizli Tabip Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Denizli Tabip Odası üyeleri; Aile Hekimi Yaşar Altın, Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Emel Aslankara ile Denizli Aile Hekimi Derneği üyeleri; İbrahim Ök ve Sinem Gündoğdu katıldı. Açıklamayı ise Oda Yönetim Kurulu Üyesi Emel Aslankara yaptı. Dr. Aslankara; “Hekimlik mesleğine adım attığımız ilk andan itibaren bırakmadığımız mesleki ve toplumsal sorumluluk bilinci, üzerimizden çıkarmadığımız beyaz önlüğümüz gibi varlık sebebimizi oluşturur.

Ancak olağan sağlık hizmetleri dönemindeki performans baskısı, gerekli olmayan sağlık hizmeti tüketimi ve hekim emeği üzerinden yaratılmaya çalışılan hasta-müşteri memnuniyeti, SABİM,-CİMER şikayet hatları ve yönetici baskılarının üzerine şimdi de çığ gibi büyüyen vaka sayıları ile pandeminin ‘virüs yükü’ bindirilmiştir. Türk Tabipler Birliği olarak korona virüs pandemisinin zayıflatılmadığı ve yaygınlaşma eğiliminin artığı bu dönemde öncelikli ve ısrarlı talebimiz; hekimlerin ve sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu boğucu ortamın görülmesi ve artık nefes alamayacak hale gelip tükendiklerinin farkına varılmasıdır. Hemen hemen her gün sağlık çalışanlarımızın hastalık haberini alıyoruz.

Hekimler ile sağlık çalışanlarının enerjisi ve sabrı tükeniyor. Maddi ve manevi desteği sözlerde vaatlerde değil fiilen hemen ve sürekliliği sağlayarak gösteren bir sağlık yönetimi istiyoruz. Hekimleri ve sağlık çalışanlarını korumayı başaramazsanız toplumu koruyamazsınız ”şeklinde konuştu.