Degerli Aksarayli Hemşehrilerim, Kıymetli Sağlık Çalışanı Meslektaslarim;

Son gunlerde bazı sosyal medya aracılığıyla paylaşılan ve sağlık çalışanlarını zan altında bırakıp hakaret derecesine varan yorum ve icerikleri gördük,okuduk.

Öncelikle hastamiza geçmiş olsun dileklerimizi iletir,Allah’tan sifa vermesini temenni ederim.

Yogun bakım üniteleri, yoğun izlem,monitörizasyon ,organ destek tedavileri uygulanabilen,günün 24 saati sürekli ve aynı standartta hasta bakımı veren özel birimlerdir. Deri basısı, kapiller arter basincin iki kadar (70mm/hg) şiddette ve 2-6 saat sürerse iskemi,6 saatten fazla sürerse deride ülserasyon oluşur. Hastanın hastalıkları, yaşı gereği immün supresyon altinda bulunması, obezite, ödem, enfeksiyonlar vb nedenler dekubit ulser oluşumunu hızlandırmaktadır. Bu tür olumsuz durumlar da yogun bakımlarda hastalarda meydana gelebilecek veya daha öncesinde mevcut olan dekubit ülserleri ile sağlık personelinin işini zorlaştırmaktadır.

82 milyon vatandaşımıza kamu ve ozel 500 bin saglik calisani ile gece gündüz demeden 24 saat hizmeti esasina göre görev yapan sağlık çalışanlarını töhmet altinda bırakan bu tür söylem ve kisisel hak ve özgürlüklere hakeret, mesleğe saygı sınırlarını aşan,kişileri şiddet ve kine yönlendiren olumsuz söylem ve yorumlarda bulunanları kınıyoruz ve bu tür hakaretler yapanların karşısında sonuna kadar Sağlık Çalışanlarımızın yanında olduğumuzu bildiririz.

Saglik-Sen her zaman oldugu gibi hak ve haklıdan yana olan duruşunu dün olduğu gibi bugün ve yarın da kararlılıkla sürdürmektedir. Sağlık-Sen olarak bütün hastalarımıza geçmiş olsun der,Allahtan gece gündüz özverili emeklerini esirgemeden çalışan Şifa veren ellere ,sağlık çalışanlarımıza güç kuvvet versin temennisi dileklerimle.
Sağlık-Sen Şube Yönetim Kurulu adına 
Şube Başkanı
Rıfat KAYA

Editör: Haber Merkezi