Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, kentteki bazı sağlık personellerinin geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda idari izinler noktasında adaletsizlikle karşılaştığını söyledi.

Kurban Bayramı öncesinde uyarı niteliğinde açıklamalarda bulunan Başkan Doğruyol bir daha aynı uygulamayla karşılaşmak istemediklerini iletti.

Özellikle Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki personellerden kendilerine yoğun şikayet geldiğini aktaran Doğruyol önemli mesajlar verdi.

Doğruyol, “Ramazan bayramında 13 saatlik idari izin ile ilgili bazı hastanelerde sorunlar yaşadık. Özellikle Bozyaka ve Çiğli Araştırma Hastanelerinden idari izinde çalışan ve fazla mesaisi olan arkadaşlardan 13 saat mesai kesilmiş. Fazla mesaisi yoksa çalışmışsa idari izin verilmiş. İdari izinde çalışmamış fazla mesaisi var yine 13 saat mesaisi kesilmiş. Yani çalışan cezalandırılmış. Başka hastanelerde de aynı sıkıntı varmıştır” dedi.

Doğruyol ayrıca, “Hiçbir bakanlıkta bu ve buna benzer sıkıntılar yaşanmamaktadır. Ne hikmetse Sağlık Bakanlığı çalışanları bu konuda sıkıntı yaşamaktadır. Bu sıkıntının bir an önce çözülmesi ve Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda idari izin verilirse bu tür sıkıntı yaşamak istemiyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili geçen hafta İzmir İl Sağlık Müdürü’ne bilgi verdiklerini ifade eden Doğruyol, yaşanan sıkıntılarda da çözüm istediklerini ifade etti. Doğruyol, “Aynı birimde çalışan iki personel arasında bile adalet yok. Fazla mesaisi varsa, fazla mesaisinin kesiliyor. Fazla mesaisi yoksa bir kayıp yok,  idari izin kullanılıyor” açıklamasını yaptı