Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin’in de hazır bulunduğu  görüşmeye Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Önem ile Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Genel Sağlık-İş Balıkesir İl Temsilcisi ve Birleşik Kamu-İş Balıkesir İl Başkanı Dr. Hüseyin Gündoğdu, Dr. Birgi Tuna ve Dr. Mahir Kaya katıldı.

Görüşmede sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte sağlığın halkımız için kamu hizmeti olmaktan giderek uzaklaştığı, Pandemi döneminde ağır iş yükü altında görev yapan sağlık çalışanlarının özlük haklarında bir gelişme olmaması ve sağlıkta şiddetin önlenememesi nedeniyle tükenme noktasına geldikleri dile getirildi.
Kamu kaynaklarının akılcı kullanılamaması ve dışa bağımlılığın sağlık alanında yüksek oranda olması nedeniyle sağlık kurumları, giderlerinin sağlık çalışanlarına ödenmesi gereken bedellerden karşılanmak zorunda kalındığı belirtildi. Global bütçe ve SUT uygulamasındaki sıkıntılar ile mücadele etmek zorunda kalan üniversite hastanelerinin genel bütçe yerine döner sermayeye yüklenen personel giderleri sonucu mali çıkmazlarla karşı karşıya kaldığı gelişime ve araştırmaya ayıracağı kaynakların kısıtlandığı söylendi. Üniversite hastanelerinin teknolojik gelişmelerin öncülüğünü yapabilmesi için mali, idari ve akademik olarak güçlendirilmesi gerektiği dile getirildi. Aynı işi yapmalarına rağmen farklı kadrolarda çalıştırılan sağlık çalışanlarının özlük haklarında kayıp yaşadıkları ifade edildi.
Kamu kaynaklarının israfına ve gelecek kuşakların borçlanmasına yol açan şehir hastaneleri projesi yerine kamunun öz kaynakları ile yapılacak devlet hastanelerinin gerekli olduğu belirtildi.

Sağlık alanında yaşanan sorunları bildiklerini ve yakından takip ettiklerini belirten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında hem sağlık hizmeti alan halkımızın hem de sağlık çalışanlarının yararına olacak projeleri hızla hayata geçireceklerini söyledi.