Kovanın her türlü işini yapan, takriben 5 kilometreden çiçeklerden bal özü toplayan işçi arılar kısa ömürlerinde ürettikleri balın hazine denilen bölümlerinden faydalanamadan zayi olmaktalar.

Bir taraftan arının ürettiği balı sağım döneminde ürüne dönüştüren arıcı hazinedeki balada göz diker, arı balsızlıktan kovan söner.

Sağlık çalışanlarının ürettiği ek ödeme, arının kovanındaki balın sağımı gibi, elinden alınıyor ve sağlıkçılar kendi kaderlerine terk ediliyorlar. Sağımdan kasıt ek ödeme havuzundan ayrılan ödeme kalemleri; 4/d işçi maaşları, stajyer öğrenci maaşları ve primleri, 4/b süresiz sözleşmeli maaşları vesaire vesaire... Ek ödemenin performansını sağlayan sağlık çalışanları, bir ekip halinde yaptıkları performansı arılarda olduğu gibi 10-80 bin performans üretene bir şeyler yansımazken, birkaç yüz kişiye performansın tamamı yansıtılabiliyor.

Bal üretiminde kovanı ne kadar güçlü kılarsanız üründe o kadar bol olur. Tabiri caizse kovanın güçlü kılınması gibi sağlık çalışanlarının güçlü kılınması lazımdır. Hizmeti binalardan değil, sağlık çalışanlarından alıyoruz. Önce sağlık çalışanları memnun olacak, dahası insanımızı memnun edecekler. Önce çalışan hakları, sonrasında hasta hakları olmalıyken, sağlık tesislerimizde hasta hakları yıllarca aktif iken, çalışan hakları birkaç yıldır tabela olarak mevcuttur.

Hulasa sağlık çalışanları kaderlerine terk edilmemelidirler.

likapa

Editör: Haber Merkezi