Bundan dolayı da çalışanlar sendika aracılığıyla 500 imza topladı Bu imzalar 2 gün içinde başhekimliğe sunulacak.  Ayrıca KTÜ Rektörlüğüne, YÖK’e ve Maliye Bakanlığına talepte bulunulacak. 

İmza kampanyasını başlatan Türk Sağlık Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Serdar;

“Sağlık Bakanlığı ile Üniversite hastaneleri arasında böyle bir ayrıma neden gidildi? Bunu kabul edemeyiz.” diyen Serdar, “Aynı ülkenin Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde çalışan hemşeri ve sağlık çalışanları ücretlerini takır takır alırken yine aynı ülkenin üniversite hastanelerinde çalışan hemşire eve sağlıkçılar acaba Papua Yeni Gineye’mi bağlı? Eğer böyleyse söylesinler gidelim oradan covid ücretlerini talep edelim. Yalnız bu talebi hangi dilde yapacağımızı bize söylesinler. Biz de ona göre isteyelim. Bugüne kadar türkçe talep ettik herhalde derdimizi ya biz anlatamadık ya onlar anlamadılar.” dedi. 

 Mustafa Serdar, “Bu imzaları yarın bakanlığa göndereceğiz. Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin döner sermayeleri yattığı halde Tıp Fakültelerinin yatmadı. Hemde şu virüslü zor günlerde sağlık çalışanları böyle bir şeye maruz kalmaları bizi üzmüştür. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Virüsle savaşırken ellerinden geleni yapan sağlık çalışanları buna reva görülmemelidir” dedi.

Başkan Serdar,” Çalışanlarının coronavirus kapsamında 1 Mart tarihinden itibaren üç aylık süre için ek ödeme tavan katsayısından ödenmesi gereken Sn. Cumhurbaşkanı’nın ödensin talimatına rağmen ek ödeme döner sermayeler yayınlanan ek ödeme yönetmenliğine rağmen Maliye Bakanlığı YÖK’ ün gerekli ödeneği göndermediği açıklanmasıyla 20 Nisandan bu yana halen yatırılmamıştır” dedi.

Toplanacak imzaların Farabi hastanesi başhekimliğine sunulduktan sonra KTÜ Rektörlüğüne, YÖK ve Maliye BAkanlığına verileceğini ayrıca sunulan yazıda ödemelerin bir an önce yapılması istenecek.