Başkan Yıldırım, Sağlık Bakanlığına bağlı çalışanlarımız 24 saat esaslı nöbet tutarken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yaşlı bakım, engelsiz yaşam ve çocuk bakım evlerinde sağlık çalışanlarımız kesintisiz 7-10-14 günlük kesintisiz vardiyalar ile çalışarak evlerinin-ailelerinin yüzünü görmeden, kimi çocuğunu kimisi hastasını komşuya yada akrabasına teslim ederek görevlerini sürdürmektedir. 7-10 ve 14 gün gibi kesintisiz karantina mesaisinde bile ASPB çalışanlarımız ek ücret ve nöbet ücretlerini ne tavan, ne tabandan alamamış 7/24 kesintisiz hizmet veren yataklı kuruluşlardaki çalışanlarımız kaderlerine terk edilmiştir.

Covid-19 mücadelesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında huzurevi, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal hizmet kuruluşlarında cefakarca görev yapan sosyal hizmet çalışanlarımız da özlük ve sosyal hakları itibariyle ödüllendirilmelidir. Uzun vardiya çalışmak zorunda kalan çalışanlarımız; nöbet ücretleri, bayram ikramiyesi, 3600 ek gösterge, yıpranma payı ve seyyanen zam gibi hiçbir imkandan faydalanamamaktadır.

YALAN HABERLER İNCELENMELİ !

Bunların yanı sıra basında ve sosyal medyada yersiz yalan haberlerle kuruluşlar ve çalışanlar yıpratılmaktadır diyen Başkan Yıldırım, son dönemdeki ahlak dışı haberler ile çalışanların kişilik haklarına karşı, kurumları karalamaya yönelik yıpratıcı haberler Cumhuriyet Savcılıkları tarafından incelenmeli, trollere gereken yaptırımlar uygulanmalıdır.

TALEPLER İVEDİLİKLE YERİNE GETİRİLMELİ !

Günümüzde öz evladının kapı önüne koyduğu yaşlılarımıza, ailelerinin bakamadığı çocuklarına ve engelli bireylere, eşinden şiddet gören kadınlarımıza, sosyal hizmet çalışanlarımız kendi ailelerinden ve sevdiklerinden daha güzel bakmakta, onlara aile şefkati ile sahip çıkmaktadır. Hiçbir emeklerinin parayla ölçülemeyeceği çalışanlarımızın mali ve özlük haklarındaki düzenleme biran önce yapılmalı, sosyal hizmet tazminatı, nöbet ücretleri, 3600 ek gösterge, yıpranma payı ve seyyanen zam talepleri ivedilikle hayata geçirilmelidir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürünün aylardır hâlâ atamasının yapılmadığını da dile getiren Başkan Yıldırım, 2 milyon nüfuslu ilimizde yaklaşık 5 aydır kadrolu il müdürü ataması yapılmadı. Bu sebeple kurumdaki işleyişte başı boşluklar olduğuna dikkat çeken Yıldırım, biran önce yetkilileri göreve davet ediyorum dedi.