Eski Hatay Askeri Hastanesinde aşçı kadrosunda görev yaparken askeri hastanelerin kapatılması sonrası Sağlık Bakanlığının Torbalı Devlet Hastanesine tayin olan Fetay Sabancı, hukuk mücadelesini kazandığı halde mağdur ediliyor.

Sabancı, Sağlık Bakanlığı’na geçtikten sonra kadro derecesinin değişmesi nedeniyle yeşil pasaport alma hakkını kaybetti. Yaşadığı mağduriyeti yargıya taşıyan Sabancı, İzmir 2. idare Mahkemesinden “dava konusu işlemin iptaline oybirliğiyle” karar çıktığı halde mağduriyeti yine sürüyor.

Sabancı, mağduriyetinin giderilmesi için İzmir 2. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme de 23 Haziran 2022'de, "Pasaport hakkına son verilmesinin kazanılmış haklara saygı ve hakkaniyet ilkeleri ile bağdaşmayacağından dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır. Dava konusu işlemin iptaline oybirliği ile karar verilmiştir" kararı verdi.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı ile İzmir İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne yeşil pasaport başvurusu yapan Fetay Sabancı, mahkeme kararına karşın yine de yeşil pasaport alamadığını söyledi.

"HAKKIMIZI NEREDE ARAYACAĞIZ"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Fetay Sabancı, "Kanuni hakkımı sonuna kadar kullanacağım. Mahkeme kararı tanınmayacaksa biz, nereye müracaat edeceğiz, hakkımızı nerede arayacağız? Ben şu an çok üzgünüm. Yeşil pasaport alabilmek için dışarıdan üniversite bitirdim havada kaldı. Mağdurum, üzücü bir durum" dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Merkezi İzmir'de bulunan Birlik Sağlık Sen'in Genel Başkanı Ahmet Doğruyol da üyeleri olan Fetay Sabancı gibi pek çok kişinin mağduriyet yaşadığını söyledi. Doğruyol, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'dan sonra askeri hastanelerin kapatılması ile birlikte Sağlık Bakanlığı'na devrolan personellerle ilgili pek çok hak kaybı yaşandı. Üyemiz olan Fetay Sabancı arkadaşımız, aşçı kadrosunda askeri hastanede çalışırken alabileceği yeşil pasaportu, Sağlık Bakanlığı'na geçince alamayacak duruma geldi. Bu hak kaybı ile ilgili yargıya başvurduk. Hak kaybının telafi edilmesiyle ilgili yargı olumlu karar verdi. Kararın çıktığı tarihten bu yana 4 ay geçmesine rağmen idarelerimiz gerek Sağlık Bakanlığı gerekse nüfustaki arkadaşlar düzenleme yapmadı. Yeşil pasaport, yargı karar verdiyse, bu kimin sorumluluğundaysa telafi etmeliler. Sağlık Bakanlığı topu Nüfus Müdürlüğü'ne, Nüfus Müdürlüğü ise Sağlık Bakanlığı'na atıyor. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Düzeltilmezse sendika olarak yargı kararına uyulmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağız."