Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi Sağlık Bakanlığı’nın komik giyim yardımı tutarını yaptıkları basın açıklamasıyla protesto ettiler.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Polikliniği önünde bir araya gelen Ses Üyesi sağlık çalışanları, “biz 4 işlemle 38’i bulamadık, siz nasıl buldunuz?” sorusunu Ankara’ya yönelttiler.

“GİYİM YARDIMI SAĞLIKTA SÖMÜRÜYÜ NET ŞEKİLDE ORTAYA KOYUYOR”

SES Diyarbakır Şubesi İşyeri Temsilcisi Recep Oruç, “Artan enflasyon ve derinleşen ekonomik kriz emekçileri yoksullukla baş başa bırakırken, bakanlığın bize layık gördüğü giyim yardımı ancak çorap yardımı olabilmektedir” dedi. Emekçilerin haklarının gasp edildiğini belirten Oruç, "Maaşlarımız başta olmak üzere üretilen her emekten kesilen vergilerle oluşan kamu kaynakları, rantçılara peşkeş çekilmekte ve emekçilerin hakları gittikçe daha fazla gasp edilmektedir. Kamu hizmetlerine ayrılan kaynaklar, sağlık sistemi başta olmak üzere her geçen gün daha da kısılmaktadır. Artan enflasyonla birlikte daha da yoksullaşan halktan ve emekçilerden toplanan vergiler, kimlere aktarılmaktadır? Bir formanın en az 500 TL, önlüğün 300 TL, terliğin 300 TL olduğu bir ekonomide, verilen giyim yardımı sağlıktaki sömürüyü en net şekilde gözler önüne sermektedir” diye belirtti.

“BAKANLIK BU RAKAMLARI REVİZE ETMELİ”

Oruç, "Pandemi boyunca büyük özveriyle emek veren sağlık emekçilerine reva görülen bu rakamlar aklımızla dalga geçmektir. Bakanlığın bir an önce bu rakamları revize etmesi ve sağlıkçıların günümüz enflasyon ve alım gücüne göre giyim yardımı alması konusunda gerekli adımları atmasını talep ediyoruz" çağrısı yaptı.

Eylem, alkışlarla son buldu.

Editör: Haber Merkezi