Yılmaz yaptığı açıklamada; " Doktor bizim, hemşire bizim, bir ekipiz.Ancak bakanımızın burada da hekimi ön plana çıkarma çabaları, bu gidişle sağlıkta sorunlar çözülemez. Bu yaklaşımla ekip olmak çok zor." dedi.

Öte yandan Şube Başkanı İsmail Yılmaz, "Eşit işe eşit ücret diyoruz, lafta kalıyor, iş eşit, ücret eşit te değil, âdil de değildir." dedi. Yılmaz açıklamasının devamında;

Sağlık çalışanları deyince kiminin aklına doktor, kimine hemşire ebe, kimine teknisyen -tekniker gelebilir. Bir doktor tek başına bir şey yapamazken, hemşire -ebe, teknisyen -teknikerde ekip olunca birbirlerini tamamlarlar.

Yıllarca sağlıkta hizmet eden genel idarî hizmetleri ve yardımcı hizmetleri sınıfındakiler de ekibin olmazsa olmazıdırlar.

Tıbbî sekreter kavramı birkaç yıldan beri yerini alırken, yıllarca tıbbî sekreter işini hâlâ daha genel idarî hizmetleri ve yardımcı hizmetleri sınıfındaki sağlıkta çalışanlar yapmaktadır.

Mutemetliklerin tamamı genel idarî hizmetleri ve yardımcı hizmetleri sınıfındaki sağlıkta çalışanlar, tıbbî sekreterler bu arkadaşlarımızın yanında yardımcı personel gibiler... Tıbbî sekreterler ek ödeme alırken genel idarî hizmetleri ve yardımcı hizmetleri sınıfındakiler görmezden gelinmektedir.

Sağlık çalışanları yerine sağlıkta çalışanlar daha uygun olur; Örneğin yıllarca ambulans şoförlüğü yapıp, paramedik, acil tip sağlığı teknikeri veya sağlık memuru şoförlerden hiçbir farkı olmayan sağlık sınıfında olmadıkları için ödeme alamayanların günahı nedir???

Şoförün branşı ne olursa olsun, şoförlük yapmaktadır ve branş ayrımı olmadan aynı ücreti almaları gerekir.

Hulasa; sağlıkta çalışanlar külfet ten de, nimet ten de eşit ve âdil olarak yararlanmalıdırlar.

Likapa