Şube Başkanı İsmail Yılmaz açıklamasında;

Ortalık süt liman

فَاَيْنَ تَذْهَبُونَۜ

(Hâl böyle iken) nereye gidiyorsunuz?

Tekvîr Suresi 26. Ayet

Sağlık çalışanları küstürüldü, covit ile beraber iş yükleri artarken alım güçleri düştü, covit olanlar veya arkadaşları covit olup onların yükünü yüklenerek covitkolik oldular.

Nedir bu covitkolik; hayatlarının her safhasında covit hastalar, Covit ten korunma, covit tedbirleri, PCR testi yap, pozitiflere git, temas lıları ara, filyasyon ekibi, pandemi, aşı çıktı çıkacak, entübasyon hastalar vesaire bu girdap ta sağlık çalışanları yaptıkları işin (salgının) algoritma içerisinde alışkanlık yapması, kronikleşme, covitkolik olmak!!!

Covit hafif geçecekti misafir oldu kaldı, yukarıdaki ayetin beyanıyla soruyoruz, bu gidiş nereye? Maske üstüne maske takıyoruz, hijyene dikkat ediyoruz, o denli çoğaldı ki covit mesafeye dikkat edemiyoruz.

"Sağım solum, arkam önüm sobe, saklanmayan ebe" oyunu gibi covit bizleri sobeliyor.

Mesai saatleri kamuda 5 saate tekabül ederken sağlık çalışanları 8 saate talime devam ediyor, hiç değilse mesai fazlası sayılabilecek günlük 3 saatin nöbet ücreti şeklinde riskli birim farkı ile ödense!!!

Sağlığın kahramanları sağlık çalışanları madalyonun bir yüzünde kahramanca savaşırken, madalyonun diğer yüzü maddi olarak mağdur edilmektedir.

Mağduriyetlerinin dile getirilmesiyle mağduriyet giderilmiş olmuyor, biran önce harekete geçip gerekli kanuni düzenlemeleri de yapılmalıdır.

Bu gidiş hayra alâmet değildir vesselam!

İdareci sorun çözendir, dert yanan değildir

"Soruşturma kozu(y)la Mobbingin âlâsını yapan, kafasına göre yer değişikliklerine imza atan idâre iyi bir idâre profili değildir.

İdâre personelini dinleyen, haklı olsun, haksiz olsun ortamı germeyen, ortamı rahatlatan, sorunlardan beslenen değil, çözümlerle rahatlatan dır.

Personeli için çok iyidir veya çok kötüdür diyerek kategori yapmak yerine, mesafe koyabilen, herkesle aynı mesafede, adam kayırmacılık yapmadan, eşitlik, hâk, hukuk ve adaleti zayi etmeden erdemli olabilmek tır idâre!!!

Tepeden değil, seviyelerine inebilen, empati kurabilen, kendi evladı gibi görebilmek tir idâre!

İki türlü idareci vardır, biri idâre eder, diğeri idâre edilir. İdâre edilene de maalesef idareci denilmektedir.

Hulasa; İdareci sorun çözen dır, dert yanan değildir." dedi.