REKOR FİYAT

Sağlık çalışanlarının beş yıl boyunca hangi bankadan maaş alacağına ilişkin promosyon ihalesi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmişti. İhaleyi Ziraat Bankası kazanmış ve 11 bin 545 sağlık çalışanına bir defaya mahsus tek seferde 6 bin 300 lira ödemeyi kabul etmişti.

KBB’NİN İKİ KATI

Geçtiğimiz hafta aynı şekilde Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de promosyon ihalesi gerçekleştirilmişti. Yaklaşık 10 bin işçiyi ilgilendiren ve 3 yıllığına gerçekleştirilen ihalede Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına 3 bin 200 TL promosyon ödenmesi kararlaştırılmıştı.

İLK TEKLİF DÜŞÜKTÜ

Konuyla ilgili sağlık çalışanlarının alacağı promosyonla ilgili çok emek sarf eden isimlerden biri olan Sağlık Sen Şube Başkanı Erdal Yıldırım EN Kocaeli adlı yerel gazeteye açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldırım, “İlk promosyon ihalesini biz iptal ettirdik. Çünkü Ziraat Bankası 4 bin 300 TL’lik teklifte kalmıştı. Biz de bunu düşük bulduk ve kabul etmedik.

İKNA ETTİLER

İki üç hafta promosyonlarla ilgili görüşmelerimiz devam etti. Neticede yeniden ihale yapıldı. Teklif iki bin TL yükseldi ve promosyon ihalemiz 6 bin 300 TL’de tamamlandı. Yüksek bir promosyon bedeli oldu. Bundan memnunuz.

ERGÜNEY YARDIMCI OLDU

Bu da Sağlık Sen farkı diyebiliriz. Fakat bu süreçte promosyonların yüksek tutulması için İl Sağlık Müdürümüz Şenol Ergüney de çok mücadele verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Neticede çalışanlarımızın yüzünün güleceği bir iş oldu.

HİÇ DURMUYORUZ

İnanın sendika olarak hiç durmuyoruz. Sürekli üyelerimiz için çalışıyoruz. Her gittiğimiz yerde ziyaretler yapıyoruz. Ayrıca bu yıl çok düşük bir zam aldık. Yüzde 4 oranında bir zamdı bu. Bu açığı bir nebze kapatabilmek adına promosyon ihalesine çok daha sıkı sarıldık.”