Profesyonel sendikacı olarak Sağlık Bakanlığından ücretsiz izinli olan, maaşlarını sendikadan alan Genel Başkan, Yardımcıları ve Şube Başkanı gibi profesyonel sendikacıların maaşları ek göstergeye de kurban gitmesin. 

Maaşlarında yaşanacak erimeyi daha sağlıklı anlatabilmek için Sağlık Sen tüzüğünde yer alan Mali ve Sosyal Haklar, Ücret Kayıpları Ve Tazminatlar başlıklı maddeyi inceleyelim. 

Sağlık Sen Tüzüğü Madde 57’de, “Genel Yönetim Kurulu üyelerine, …. ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamındaki memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısının 7.800 rakamıyla çarpımı sonucu çıkan miktarı aşmamak üzere Genel Başkan Yardımcıları için eşit miktar da, Genel Başkan için ise Genel Başkan Yardımcıları için belirlenen ücretin yüzde 10’u fazla olmak kaydıyla, Genel Kurul tarafından belirlenen tutarda net maaş ödenir.”

SAĞLIK PERSONELİ İLE ARALARINDAKİ DENGE BOZULACAK

Cumhurbaşkanının dünkü açıklamaları ışığında 2023 yılı Ocaktan itibaren tüm memurların ek göstergesi 600 puan oranında artacak. Bu durumda profesyonel sendikalarla sağlık personeli arasındaki makas 600 ek gösterge puanı kadar daralacak. Büyük özveriyle sendikacılık yapan Genel Başkan başta olmak üzere tüm profesyonel sendikacılar da maalesef hak kaybına uğrayacaklar. Diğer taraftan sendika üyesi sağlık personeli ile şube başkanı arasındaki hiyerarşik denge de bozulacak.

Oluşacak hak kayıplarının önüne geçmek için daha önce yapıldığı gibi acilen tüzük tatil Kongresi’nin toplanarak profesyonel sendikacı maaşlarının ciddi oranda artırılması gerekmektedir.

Artan döviz kuru ve oluşan enflasyon nedeniyle her ay değer kaybeden maaşlarının bir de ek gösterge azizliğine uğrayarak erimesinin önüne geçilmelidir.

Editör: Haber Merkezi