Türkiye’nin yetkili sendikası Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, ‘’Geçtiğimiz günlerde Bornova Türkan Özilhan Devlet hastanesinde yapılan basın açıklamasında konuyla alakası olmadığı halde sendikamıza atıfta bulunulmuştur. Yaptığımız basın açıklamasını itibarsızlaştırma, bahse konu hastanelerin yöneticilerine ve il sağlık müdürlüğünün yağdanlığını yapma cesaretinden dolayı kendilerini tebrik etmek isterim. Rahatsızlıklarından mı yoksa il müdürlüğü ve kurumların taraf olması beklentisinden mi bilinmez ama yapılan yanlış ve yanlı tavırlara kim olursa olsun müsaade etmeyeceğiz. Gelelim malum olaya ve baş aktörlerine. Türk Sağlık-Sen hastane temsilcisinin kurumda Alikıran baş kesen edasında kurum idarecileri ve çalıştığı birimde herkes tarafından ‘problemli’ olarak tanınan biri olduğunu biliyoruz. İdarecilerin kendilerine saldırdığını veryansın ettiğinde şube başkanları sendikacılığı, hakkı, adaleti bir tarafa bırakmış sadece haksız olan temsilcisini savunma durumuna düşmüştür. Temsil ettiği bir sendikanın temsilcisinin parmak arası terlikle kurumda çalışmasının takdiri siz değerli kamu çalışanlarınındır. Devlet memurluğunun kılık kıyafet yönetmenliğine uygun uymayan bu davranışında ‘başhekim bir şey demiyor, size ne oluyor’ ibaresiyle üstte çakmaya çalışan bir temsilci. Yine aynı temsilci bu da yetmezmiş gibi 24 saat esasına uygun olarak çalışılan acil servis gibi kritik bir birimde nöbetini terk ettiği tutulan tutanaklarla sabittir. Her zaman söylediğimiz gibi biz doğru olacağız. Temsil noktasındaki arkadaşlarımız örnek olacaklar ve olmak zorundalar. Yalanlarla, geçerliliği olmayan sebeplerle servis servis gezip elinde belgeler olduğunu ve nöbetlerde usulsüzlük yapıldığı yalanıyla da çalışanların kişilik haklarına saldırmakta birim sorumlularını hedef yapmaktadırlar’’ dedi.

‘’EMEK MÜCADELESİ VEREN SAĞLIK ÇALIŞANLARI SANA MAĞDURU DA OYNATMAYACAKTIR’’

Başkan Özgür Yıldırım mağduru oynayarak olay çıkartılmaya çalışıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti;

Ayrıca bunun için gidip sözel olarak idareden ‘acilin bütün personellerinin son altı aya ait puantajı isteme hakkını sana kim veriyor’ diye sormazlar mı? Yanlış ve usulsüz olduğunu düşündüğün bir durum söz konusuysa sendika olarak yazılı talepte bulunmak tabi ki en doğal hakkındır ama kurumda Alikıran baş kesen edasında bir kurumun amirini tehdit ederek istemeye hakkın yoktur ve asla olamaz. Sözel olarak talepte bulundukları müdür yardımcısı da bu bilgileri kişisel verilerin korunması kanunu dolayısıyla kendisiyle paylaşamayacağını söylemiş. Tek amaçları İdarede provokasyon yapıp olay çıkarmak, mağduru oynamaktır. Tamamen kara propagandayla insanları tahrik ederek, mağdur edebiyatı oynamaktır ve amaçlarına ulaşmışlardır. Aynı temsilcinin yaptığı vukuatlar saymakla bitmeyen bir temsilcisinin acilde doktor arkadaşın üzerine yürüme cesaretini kimden veya kimlerden aldığında açıkçası merak ediyorum. Kimsin veya kimsiniz bir meslektaşınızın suratına dosya fırlatıyorsunuz. Yalan beyanla işimiz olmadığını herkes bilir ve mevcut tutulan tutanaklarda sabittir.

Haktan hukuktan yoksun sendikacılık anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir. Yalanla iftirayla hele ki külhanbeylik taslayan sendikacılık anlayışı Sağlık-Sen de barınamaz barındırmayız. Sendikacılığı zorbalık ve külhanbeyliği zannedenler emek mücadelesinden yoksunsunuz. Kimseye ayar vermek sizin haddiniz değildir. Emek mücadelesi veren sağlık çalışanları sana mağduru da oynatmayacaktır.