Hekim Birliği, basın ve eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dt. Özgür Öz yaptığı açıklamada; son zamanlarda özellikle uygulanan ek randevu dayatması, sürekli artırılan MHRS muayene sayıları, ayaktan hasta baskısı gibi popülist politikalara bağlı olarak hekimlere aşırı hasta yüklenmektedir. Hekimlerin randevulu veya randevusuz her hastayı muayene etmesinin beklenmesi, bunun yarattığı baskı ve kaos ortamları nedeniyle şiddetin yükselişe geçtiğini düşünüyor ve bu duruma dikkat çekmek için 15 Aralık'ta iş bırakıyoruz dedi.

Sayın Bakanımızın muayene sayılarının fazlalığıyla değil, şifa ile hasta sayısındaki azalmaya bağlı sağlıklı bir toplum oluşumuna sunduğu katkıyla övünmesinin daha doğru bir çıkarım olacağını düşünüyor ve bu tür açıklamaları duymayı arzu ediyoruz. Hastalar hekimler ile bir şekilde muhatap olsun da bunun adı ek randevu, eş randevu, geç randevu vb ne olursa olsun değil, sağlıklı muayene olabilecekleri 15-20 dakikalık aralıklarla ve randevuya uyulmasını sağlayan net randevu sistemiyle hastalarımıza kaliteli hizmet sunmak istiyoruz.

12.08.2022 tarihinde yayınlanan yönetmelikle birtakım düzenlemeler yaptık ekonomik olarak kısmen rahatladılar artık sesleri çıkmaz rahatlığıyla değil, bu insanlar onurlu insanlar ve can güvenliklerini haklı olarak her şeyden çok önemsiyorlar, o yüzden de bize seslerini duyurmak istiyorlar bu sesi duyduk ek randevu dayatması ve aşırı MHRS sayısı ile ayaktan hasta baskısından vaz geçtik desinler istiyoruz. Kararımızda atıf yaptığımız bütün hekimlerin sorunlarına değinilsin ve çözüm bulunsun istiyoruz. Son dönemde Tokat'ta, İzmir'de, Urfa'da, Trabzon'da, Bitlis'te gerçekleşmiş hekime şiddet olayları bu toplumun gündeminden kaldıracak farkındalık yaratacak kamu spotları ile bilgilendirme yapılsın ve TBMM sunduğumuz öneriler doğrultusunda etkili yasalar çıkarılsın istiyoruz. Bu ve bunun gibi çok haklı talepler ile Hekim Birliği sendikası olarak 15 Aralık 2022 tarihinde iş bırakıyor ve bütün ilgili meslek örgütleri, sendikalar, dernekler ve STK’lardan destek talep ediyor, Gelin Birlik Olalım diyoruz.