2022 yılının Ramazan ve Kurban Bayramında “bayram harçlığı” adı altında 250 TL’den toplam 500 TL bayram harçlığı dağıtacağını söyleyen Öz Sağlık İş Sendikası sözünü tutmadı.

Öz Sağlık İş Sendikası tarafından “bayram harçlığı” adı altında işçilere ödeneceği söylenen ücretin sonradan isminin “Pandemi Parası” olarak değiştirilmişti. Ödeme tarihi olarak da Ağustos 2022 olarak değiştirilen harçlıkla ilgili sosyal medyada yapılan eleştirilere göre özellikle yetki dört dönemine denk getirilen bayram harçlığı uygulamasıyla ÖZ SAĞLIK İŞ Sendikasının parayla üye tutma yoluna gitti ileri sürüldü.

“Yetkiyi elinden kaybetmemek için Aile Bakanlığında göstermelik grev kararı aldılar” şeklinde eleştirilerin hedefi olan Öz Sağlık İş Sendikası, 3. Olağan Genel Kurul sürecinde Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi yönetim kurulunun 200 BİN üyesine bayram harçlığı verilmesi kararı aldığını duyurmuştu.


Diğer taraftan sosyal medya üzerinden bazı sağlık çalışanlarının 500 TL’lik bayram ikramiyelerini aldıklarını söylemesi üzerine yapılan araştırmalarda üyelere yönelik herhangi bir ücret dağıtımının olmadığı anlaşıldı.