Yeni yapılan toplu iş sözleşmesinin 1 Ocak 2022-31 Aralık 2024 tarihlerini kapsayacak şekilde yapıldığı, sözleşmenin her yönüyle Kamu Çerçeve Protokolüne tamamen uyumlu hale getirildiği belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi yetkililerinin Kamu Çerçeve Protokolünün altında bir sözleşmeye imza atılamsını beklediklerini belirten sendika, iletişim kanallarının tamamen kapanması üzerine de Sözleşmemiz Yüksek Hakem Kuruluna gönderildi dedi. 

Sendika tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sendikamızın işçi lehine şartlar oluşmadıkça imza altına almadığı sözleşme sürecinin bu duruma gelmesi üzerine Yönetim Kurulumuz Twitter etkinliği ve basın açıklamaları yapma kararı aldı ve bu kararı kamuoyuna duyurdu. 

Sendikamızın Akdeniz Üniversitesi’nde sağlık işçileri adına yürüttüğü hak mücadelesinde öncülük ettiği  twitter etkinliğine işçiden de büyük destek geldi. Söz konusu etkinliğe Üniversitede çalışan işçilere tüm Türkiye destek verdi ve 1 saat içinde  40 bine yakın atılan tweet geniş yankı buldu." ifadelerine yer verildi.

İŞVEREN MASAYA DÖNDÜ, BASIN AÇIKLAMASI İPTAL EDİLDİ…

Sendika tarafından kamuoyuna duyurulan ve Twitter etkinliğinin ardından Üniversite kampüsü  içinde yapılacak olan basın açıklaması ise tüm hazırlıkların tamamlanmaış olmasına rağmen Üniversite yönetiminin işçi lehine bir tavır göstermesi ve yeniden masaya dönmesi ile birlikte iptal edildi.

Sendika ile niversite yönetimi arasında 2 gün süreyle yürütülen zorlu müzakerelerin ardından, Akdeniz Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Öz Sağlık İş yetkilileri tarafından imzalanan toplu  iş sözleşmesi herhangi bir ek protokole ihtiyaç duymayacak şekilde Kamu Çerçeve  Protokolü’ne uyumlu olarak yapıldı ve mutlu sona ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi