Şaka gibi! Ordu'dan Sinop'a hekim görevlendirmesi...

Kamu kurumlarında liyakat sistemin ortadan kalkmasıyla çalışanların iş yükün daha çok artması ve kurumlarda yönteme sorunun yaşanmasının keyfi uygulamaların artmasına neden olduğunu aktaran Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şubesi Başkanı Ceylan, "İşe göre adam değişti, adama göre iş anlayışı son hızıyla devam etmektedir." dedi.

"Hekimler istifa ediyor, tayin istiyor"

Hekim görevlendirmelerine de değinen ve 'doktor fazlalığı mı var?' diye soran Ceylan, şunları kaydetti; "

İlimizde Altınordu ilçesinden Ünye Fatsa Aybastı, vb. ilçelere hekim ve yardımcı sağlık personeli görevlendirmesi yapılıyor iken Ordu ilinden Sinop iline hekim görevlendirilmesi yapılmaktadır.  İşe  geliyorsunuz,  eline bir yazı veriliyor, yarın sizi şu ilde görevlendirdik. Hayaldi  gerçek oldu sağlıkta işler daha güzel oldu. Eğitim Araştırma Hastanesinde hekimler istifa ediyor ya da tayin istiyor. İlimizdeki yetkilerden tek bir açıklama yok. Hastane yöneticileri - çalışanlar ketıl (kettle) kullansın mı? yoksa kullanmasın mı gibi konularla uğraşıyorlar.

"Adama göre iş"

Ordu Devlet Hastanesinden ilçelere ve il dışına  personel görevlendirmeleri devam ediyor. İlimizde hastanelerde alt yapı, personel yetersizliği, yoğun bakım  yetersizliği,  randevu sürelerin uzunluğu vb. sorunlar yaşanırken yapılan görevlendirmeler  çalışanlar da kaygı ve huzursuzluk yaratmıştır. Uygulanan sağlık politikaları vatandaşı mağdur çalışanı mutsuz etmeye devam etmektedir. Kamu kurumlarında liyakat sistemin ortadan kalkmasıyla çalışanların iş yükün daha çok artması, kurumlarda yönteme sorunun yaşanması, keyfi uygulamaların artmasına neden olmuştur. İşe göre adam değiş adama iş anlayışı son hızıyla devam etmektedir.

"Personel fazlası mı var?"

Yetkililere soruyoruz ! Ordu ilinde hekim fazlalığımı  varda diğer illere geçici görevlendirme yapılıyor? Ordu ilinde son 6 içinde kaç hekim istifa ve tayin istemiştir? İlimizde kaç sağlık personeli geçi görevle çalışmaktadır? Bu geçi görevlendirmelerin sebebi nedir? Geçici görevlendirmeye gönderdiğiniz personel, kadrosunun bulunduğu kurumda personel fazlası mı?"