Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, dün Ordu Devlet Hastanesi'nde hastaların randevuları olmasına karşın endoskopi yapılamadığını belirterek, "hastanenin parası mı yok, yönetilemiyor mu?' diye sordu.

Ordu Devlet Hastanesi'nde aylar öncesinden randevu alarak mide endoskopisi çektirecek olan hastalar, dün hastaneye gidince aldıkları cevapla şok oldu. Endoskopi yapılamadığı belirtilerek, hastalar mağdur edildi.

"Bozulanlar tamirden alınmıyor mu?"

Endoskopi yaptıracak hastaların mağdur olmasını eleştiren Zengin; "Ordu Devlet Hastanesinde neler oluyor? İnsan sağlığı bu kadar mı ucuz! Ordu Devlet Hastanesinde bugün sabahtan beri mide endoskopisi yapılamıyor. Aylar öncesinden randevu alan hastalar mağdur oldu. Bu malzemelerin bakımı yapılmıyor mu? Bozulanlar niye aylarca tamirden geri alınamıyor? Hastanenin parası mı yok? Yoksa yönetilmiyor mu? Bu toplum sağlığını ilgilendiren ciddi bir durumdur, basite alınacak bir durum değildir. Mide kanaması geçiren bir hastaya nasıl müdahale edilecek? Hastane hastane kanayan hasta dolaştırılacak mı? İlde tek gastroenteroloji uzmanı Ordu Devlet Hastanesinde var. Hasta ile doktor da mı dolaşacak? Bu konu çok ciddi bir durumdur. İlgileri göreve davet ediyoruz." dedi.

"Ordu sahipsiz kaldı"

Daha önce de Devlet Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki sorunları dile getirdiklerini ancak Sağlık İl Müdürlüğü'nün bu konularda bir çalışma yapmadığını söyleyen Zengin, Ordu'nun sağlık konusunda sahipsiz kaldığını dile getirdi.

Ordu Hayat/Gözde Özgür (Özel Haber)