Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hak-İş ile Memur-Sen’e tepki göstererek, işçi ve memurların özgür iradeleriyle tercih yapmalarını istedi. Hak-İş ile Memur-Sen'in, diğer sendikaları özellikle belediyelerde çalışan memur ve işçiler üzerinde baskı kurulduğu, işten atmakla tehdit edilerek, sendika değişimine zorlandıkları iddiasına Önder Kahveciden sert cevap geldi. "Bunlar ahlaksızlığın kitabını yazdılar" dedi.

AHLAKSIZLIĞIN KİTABINI YAZDILAR

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın belediyelerde çalışan üyelerinin baskı ile istifa ettirildiğinden hareketle, sendikal ahlak vurgusu yaptığına dikkat çekerek, “17 yıldır ahlaksızlığın kitabını yazanların siyasi konjonktürü fırsata çevirip her türlü baskı, tehdit, şantaj yollarını kullanarak üye sayısını 40 binden 1 milyona çıkaranların ağzında ahlak kelimesi eğreti durmaktadır” dedi.

Sendikacılık yapmadan baskının, şantajın âlâsını yapanların şimdi çöküş sürecine kılıf bulmaya çalıştıklarını, kendilerine çamur attıklarını belirten Kahveci, “Kamu çalışanları nihayet gerçeği görmüş, baskılardan bunalmış ve Memur-Sen’e ‘artık yeter’ demiştir” değerlendirmesini yaptı.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

Önder Kahveci sabah saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla "Türkiye-Irak sınırında devam operasyonlarda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." diyerek taziyelerini iletti.