Türk Sağlık Sen yaklaşık 3 haftadır Antalya’da 3 grup halinde Türkiye geneli sendika temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor.

İkincisi 35 ilin katılımıyla yapılan teşkilat toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkan Önder Kahveci, ocak ayında hükümetin kamu çalışanlarına ek zam ve refah payı vermesi gerektiğini dile getirdi.

Ocak Ayında Ek Zam ve Refah Payı Verilmeli

Kamu çalışanlarının sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Önder Kahveci “Saygın İş Saygın Ücret” için mücadele ettiklerini kaydederek maaşların yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması gerektiğini belirtti.

Vergi diliminin %15’e sabitlenmesi, enflasyon farkının aylık verilmesi ve bayram ikramiyesi gibi ekonomik açıdan kamu çalışanlarına katkı verecek düzenlemelerinde hayata geçmesini istediklerini kaydetti. 3600 ek göstergede Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı taslak ve önerileri ile önemli bir mesafe kat edildiğini kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci, kapsam dışı bırakılan tüm kamu çalışanlarının da eklenmesi ile bu sorunun tamamen çözüleceğini ifade etti.

Sözleşmelilere kadro ile ilgili yasa tasarısını beklediklerini kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci kamuda farklı tüm istihdam modellerinde görev yapanlara kadro verilmesinin kırmızı çizgileri olduğunu belirterek tüm çalışanların kadroya alınması için Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin ile görüşeceğini ifade etti.

Sağlık Çalışanları İçin Tek Kalem Maaş İstiyoruz

Sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgilide açıklamalarda bulunan Genel Başkan Önder Kahveci Sağlık çalışanlarının ücretleri konusunda tek kalem maaşı ısrarla savunduklarını ve bunun sağlanması gerektiğini ifade etti. Böyle bir ücret modelinin adilce uygulanırsa çalışanların yaşadıkları sorunları çözeceğini belirterek, mağduriyetlerin sonlanacağını ifade etti.

Mevcuttaki sistemde taban ve teşvik ödemelerinin sağlık çalışanları için çok düşük kaldığını GİH, TH ve YH sınıfında görevli çalışanların alamadığını belirten Genel Başkan Önder Kahveci bu ödemelerin iyileştirilmesi ve kapsamının genişletilmesi adına başvuru ve görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Kamu ve sağlık çalışanları için olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti içinde kırmızı çizgilerinin olduğunu belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Biz devlet ebed müddet diyenleriz. Bağımsız bir ülkemiz yoksa, bayrağımızı özgürce dalgalanmıyorsa sendikacılığında bir anlamının olmadığını düşünenleriz. Onun için devletimizin, Milletimizin, ordumuzu ve kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün karşısında olan herkesin karşısındayız” dedi.

Genel Başkanın konuşmasının ardından Azerbaycan Sıhhıye İşçileri Sendikası yöneticisi Dr. Sayın Elnara Murodava bir selamlama konuşması gerçekleştirdiler. Sayın Murodava konuşmalarının ardından Genel başkan Kahveci’ye Karabağ atlarının resmedildiği bir tablo hediye etti.

Sunumun tamamlanmasının ardından Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Yılmaz Yeşil tarafından “ Kurumsal İletişim ve sendikal motivasyon” başlıklı bir eğitim gerçekleştirildi.

Toplantımızın ikinci gününde Milli Mücadele ve kurtuluş savaşının anlatıldığı ve destancı Cevdet Cantürk tarafından sunulan “ Çılgın Türklerin Destanı/ Müzikli Anlatı” adlı gösteri teşkilat mensupları tarafından ilgiyle izlendi.

Müzikli anlatının ardından Genel Başkan Önder Kahveci toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.