Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 20 Kasım günü yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle "çalışan anneler nedeniyle kreş ve okul öncesi Kurumların açılacağının" ilan edilmesi sonrasında "Öğretmenler bakıcı değildir" değerlendirmesinde bulunmuştu. Öğretmenlerin sendikası Eğitim Bir - Sen'in başarılı Başkanı Ali Yalçın'ın desteklediği "Öğretmenler bakıcı değildir" baskısı sonrasında yeni çıkan Cumhurbalkanlığı Kararı sonrasında tüm kreşler kapatılarak özellikle sağlık personeli aileleler kaderleriyle başbaşa bırakıldı.

Yıllarca telepte bulunulduğu halde Sağlık Bakanlığının bir türlü sağlık personelinin kreş sorununu çözmemesi nedeniyle alınan yeni yasaklardan sonra sağlık çalışanları adeta perişan edildi. Çözümsüzlük nedeniyle idarecilerinin iki dudağı arasına bırakılan sağlık personelinin kreş sorunu gün geçtikçe artıyor. 

Öte yandan Yardımcısı olduğu Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın açıklamalarının aksine Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'da kreş sorununa sosyal medyadan el attı. Binlerce sağlık çalışanının çocuklarını nereye bırakacağını kara kara düşündüğü bugünlerde Semih Durmuş'un aksine Ali Yalçın "sağlık çalışanı memurların kreş sorununu" görmezden gelmeye devam ediyor. Esnek çalışma: yok. İzin: Yasak. Sağlık camiasına destek olması gereken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın sadece öğretmen camiasına hitap eden açıklamaları sağlık çalışanlarının tepkisine neden oluyor. Ali Yalçın'ın açıklamaları için tıklayınız. 

Diğer tarafından Semih Durmuş ve Ali Yalçın bugün Ali Yalçın ile beraber Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u ziyaret ettikleri öğrenildi. Ali Yalçın ile Semih Durmuş'un fakrlı görüşe sahip oldukları sağlık çalışanlarının kreş sorunu hakkında bir değerlendirme yapıp yapmadıkları merak konusu oldu.

SEMİH DURMUŞ: KREŞ VE ANAOKULLARI KAPATILDI, SAĞLIKÇILAR ZOR DURUMDA

Semih Durmuş ise sosyal medya hesapları üzerinden sağlık çalışanlarının kapatılan ana okulları ve kreşler nedeniyle zor durumda olduğunu açıkladı. Durmuş açıklamasında "Pandemiyle mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda #kreş ve #anaokulları kapatıldı. Bu süreç #COVID19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarımızı zor durumda bıraktı. Salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın akılları çocuklarında kalıyor Bu sorunun giderilmesi için Cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak çözüm önerilerimizi paylaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın gereken hassasiyeti göstereceği inancındayız."