Twitter üzerinden Sağlık Bakanı Koca’yı etiketleyerek “hemşirelik yönetmelikteki tanımlı görevlerini yerine getirmeye sağlık personelleri her geçen gün artıyor” diyerek büyük bir işgüzarlığa imza atan Hekim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nedim Uzun’un adı büyük usulsüzlük iddiasıyla sosyal medyada gündemde.

Hekim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nedim Uzun’un görev yaptığı hastane acil servisinde sorumlu klinik şefi olduğu, serviste görevli acil tıp uzmanlarının 24 saat nöbet gösterip 8 saat çalıştırdığı, pratisyen hekimleri de 24 saat nöbet gösterip 12 saat nöbet tuttuğu iddiaları gündeme adeta bomba gibi düştü.

Hep Sen Genel Başkanı Yunus Şimşek tarafından ortaya atılan iddialar sonrası Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin iddiaları araştırmak üzere soruşturmacı görevlendirmesi bekleniyor.

İddialar sonrasında 39 SAĞLIK BRANŞI isimli Twitter hesabıda Dr. Fahrettin Koca'ya seslenerek, "bahsedilen acil serviste kamuyu zarara ugratma var acilen bir soruşturma açıp bu bahsedilen zarar ne kadarsa ilgili kişilerden faiziyle alınmasını talep ediyoruz." açıklamasında bulundu.