SAĞLIK ÇALIŞANLARI, EĞİTİM, SÖZLEŞMELİLİK SEBEPLERİYLE ÇİFTE STANDART GÖRÜRKEN; 4/D İŞÇİ STATÜLERİ İLE KIYASLANACAK DURUMA GELMELERİ ÜZÜCÜ, HEM İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ HEMDE SAĞLIK SINIFINDAKİ MEMUR KARDEŞLERİMİZ İÇİN GÖNÜL KIRICI OLMUŞTUR.

Buraya gelinen sebepleri irdelemek lazım; öncelikle 4/d statüleri öncesi taşeron kardeşlerimiz maddi olarak mağdur edildiler. 
4/d sürekli işçi kardeşlerimiz işçi statüleri taşeronun elinde haklarından mahrum edildikleri, kadro ile birlikte kademe kademe hak muktesaplarının yapılması sonrasında ekstra bir şeyden ziyade haklarını almış oldular. Aldıkları haklar onlara annelerinin sütleri gibi helaldır. Bundan böyle de hak hukuk mücadelesi yaparak daha iyi yerleri de hak ediyorlar.

Memur kardeşlerimizde mağdurlar, Periyodik yıllara yayılan kayıpları ile sağlıkta çalışanlar, tahammülleri zorlanan son hadde gelmişlerdi.

Mesele işçi kardeşlerimizin ne aldığı değil, bizlerin ne alamadığı, bizlerin neleri kaybettiğimizi dir. Maaştan yana 1000-2000 TL kaybımız yanında ek ödemeden 3000-4000 TL kayıpların oluştuğu inkar edilemez. 

Enflasyonun üzerinde zam pazarlığı biz yapalım derken, işveren tarafı enflasyonun altında zam pazarlığı yaparak muvaffak olmuştur. Sahanın taleplerinin 1/10 u karşılanmıştır.

Memurların aldığı ile işçinin aldığı üzerinden yazılı medyada oluşan spekülasyonlar sahayı geren, hiçte hoş bir durum değildir.

Sabitler baz alınıp 3/3 e tamamlanarak ek ödeme maaşa mahsup edilsin, sağlıkta memurların hak edişleri garanti altına alınsın.

Sağlıkta reform niteliğinde hastaneler yapılıp tıbbi cihazlarla donatılırken, reformun çalışan ayağı ihmal edilmiştir. Herşey para, sağlıkta çalışanlar paragöz değil, ancak temel ihtiyaçlarımız, geçim parasız olmuyor. Statüsü ne olursa olsun, herkes pazara, markete alışverişe gidiyor, herkes tencere kaynatıyor, herkes fatura ödüyor. 35000 TL maaş alanla 4000 TL maaş alanın file si aynı şeylerle dolmuyor.

Sağlıkta çalışanların yaşam standartlarını yükseltin demiyoruz, enflasyonun altına bırakmayın, geriye dönük kayıpları telafi edin kâfi.

Hak kayıplarının giderilmemesi durumunda hekim - hekim dışı, kadrolu - 4/d tartışmaları ile çalışanlar huzursuz olacaktır.

Likapa