Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Diyarbakır’a giderek eylem yapan annelere destek verdi. Geçtiğimiz günlerde Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın tarafından yapılan ziyaretin ardından bu kez Genel Başkan Ali Yalçın ve Memur-Sen heyeti acılı annelerin yanında yer aldı. Oturma eylemi yaparak seslerini önce çocuklarına sonra tüm dünya kamuoyuna duyurmak isteyen anneleri Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın göstermiş oldukları cesaretleri nedeniyle aileleri tebrik ederek, yaptıkları eylemin başarıya ulaşacağına inandığını söyledi. 

Ailelerle bir süre sohbet eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, burada bir yüek yangını var diyerek başladığı sözlerine, gördüğüm şu ki burada yüreğinden konuşan insanlar var, bu insanları görüpte duygulanmamak, gözyaşına gözyaşı katmamak imkansız dedi. 

142 ÖĞRETMEN ŞEHİT VERDİK!

Burada aynı zamanda bir öğretmen olarak bulunuyorum diyen Yalçın, PKK belasına 142 öğretmen şehit verildiğini hatırlatarak toplam 283 okulun terör eylemlerinden zarar gördüğünü söylediği konuşmasına, sağlığın dünya üzerinde hiçbir yerinde hedef alınmadığını ancak eli kanlı terör örgütünün sağlık görevlilerini de hedef aldığını beliterek, bu ziyaretimiz, burada eylem yapan annelerimizin yürek yangınına ortak olduğumuzu göstermek, gözyaşlarına gözyaşı katmak içindir diyerek sürdürdü. Kamu görevlileri olarak yaşanan gelişmeleri yakın takip ettiklerini söyleyen Ali Yalçın, aynı zamanda bir eğitimci olarak Necmettin öğretmeni, Aybüke öğretmenimizi kaybetmenin üzüntüsünü hala yaşarken, bu arkadaşlarımız gibi yüzlerce kardeşimizi kaybetmiş bir kitleyiz, dolayısıyla bu acıyı biliyoruz dedi.