Kastamonu Devlet Hastanesine yaz dönemi stajı için Kastamonu Üniversitesi Hemşirelik bölümünden gelen Ömer Kaan Çıvgın, mesai bitimi sonrasında gittiği hastane tuvaletinde, yerde bir poşet olduğunu fark etti. Poşeti kontrol eden Çıvgın, içerisinde yüklü bir miktarda para olduğunu gördü. Hemen hastane güvenlik görevlilerine ulaşan Hemşire Çıvgın, güvenlik görevlileri nezaretinde bir süre paranın sahibi aradı. Tüm aramalara rağmen paranın sahibine ulaşamayan Ömer Kaan Çıvgın, güvenlik görevlileriyle beraber bir tutanak tutarak, parayı hastane polisine teslim etti. Paranın sahibini belirlemek için, güvenlik kamerası görüntülerinin izlendiği, bu şekilde poşetle tuvalete giriş yapan kişinin tespit edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

HEMŞİRE ÖMER'İN ÖRNEK DAVRANIŞI

Kastamonu Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Ömer Kaan Çıvgın’ın bu duyarlı hareketi hem mesai arkadaşları tarafından hemde hastaneye gelen hasta yakınları tarafından büyük beğeni topladı. Gösterdiği duyarlı davranış nedeniyle kendisini tebrik eden çalışma arkadaşları, böyle iyi kalpli insanlar var olduğu sürece ülke olarak sırtımızın yere gelmeyeceğini vurgulayarak, parayı kaybeden kişinin belkide bu paraya çok ihtiyacı olduğunu söyleyerek Ömer Kaan’ın bu davranışıyla insan olarak üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını söylediler. 

Hastaneye çağrılan karakol polisine teslim edilen 20 bin lira, Polis ekipleri tarafından başlatılan çalışma sonucunda sahibine ulaştırılmaya çalışılacak.