Memur Sen tarafından yapılan açıklamada aynı statüde görev yaptıkları halde sınıfları farklı olduğu gerekçesiyle aynı memurlar arasında 12 katı aşan tutarlar da ek gösterge zammı farkı oluştuğu belirtilerek bu durumun kabul edilemez olduğu öne sürüldü.

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, 3600 ek gösterge ile ilgili Enerji Bir Sen’in ayrı, memur senin ise ayrı bir koldan düzenlemeyi mahkemeye taşıyacağını açıkladı.

Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Enerji Bir Sen, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olması nedeniyle 3600 ek gösterge kanunu yargıya taşıma kararı aldı.

Sözcü gazetesine konuşan Genel Başkan Yardımcısı Tombul, Başkanı olduğu enerji Bir Sen’in Teknik Personelle İdari Hizmet Personelinin yaşadığı mağduriyeti gidermek için dava açacağını söyledi.

Genel İdare Hizmetleri Sınıfı Yok Sayıldı

3600 ek gösterge düzenlemesinden Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Ve Din Hizmetlerinde (imam) çalışanların 2 yıllık mezun olmaları halinde yararlanabildiği ancak teknik hizmetler sınıfında olanların kapsam dışında tutulduğunu belirterek Genel İdare Hizmetlerinde çalışanlarının ise tümden mağdur olduğunu belirtti.

Aynı Memurun Biri 2397 TL Diğeri 195 TL Alacak

3600 ek gösterge düzenlemesinden mevcut haliyle yararlananların 2023 Ocak döneminde yaklaşık 2397 TL ek gösterge farkı alacaklarını belirten Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Tombul, “düzenlemeyle sadece 600 ek gösterge verilen 2 yıllık teknikerler ile 4 yıllık üniversite mezunu şefler ise sadece 195 TL alabilecekler” dedi. Arada yaklaşık 12.29 fark olduğunu söyleyen Tombul, bu kabul edilemez bir uçurum açıklamasını yaptı.