Yetkili Konfederasyon Memur Sen'in 100 liralık zam istedigi yönünde sosyal medya'da dolaşan haberin ardından saglikpersonelihaber.net olarak konuyu araştırdık. Tepki çeken haberin kaynağının ise Fox haberin alt yazısı gösterildi.

SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİLERİ GELDİ

Haberi izlemeden,ekran görnütüsünden yola çıkarak maddeler halinde paylaşım yapanların olduğu görüldü.

Fox Haber'in dün akşamki bölümü izlendiğinde Memur Sen'in böyle bir açıklamasının olmadığı açıkca görülürken alt yazıda geçen "MEMUR SEN HÜMÜMETTEN TÜM MEMURLARA 100 LİRA ZAM İSTEDİ" yazısının yazım hatası olduğu anlaşıldı. 

Memur Sen'in 400 TL seyyanen zam talebi de tepki çekmişti. 

400 TL'nin ardından Memur Sen'in yüzde 10'luk bir zam talebi olduğu da haberlere yansıdı. Memurlar ne 400 TL seyyanen zam ne de yüzde 10'luk bir artışı kabul etmediklerini de dile getiriyorlar.

Öte yandan Memur Sen biz haberi yayına verdikten sonra yaptığı açıklamada "FOX TV ve Cumhuriyet gazetesinin de olduğu bazı medya organlarınca; “MEMUR-SEN HÜKÜMETTEN TÜM MEMURLARA 100 TL ZAM İSTEDİ” minvalinde gerçekten uzak habere başvurulmuştur. Art niyetli yayını kınıyor, sorumlu davranışın gereği olarak yanlışı telafiye davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi