Pandemi sonrasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomideki kötü gidişat sonrası vatandaşın, dolayısıyla çalışanların alım gücü düşmeye devam ediyor.

Memur Sen tarafından kamu görevlilerinin harcırah tutarları ve vergi matrahları hakkında yapılan açıklamada, bütçe görüşmelerinin devam ettiğine dikkat çekilerek memurların talep ve beklentilerinin görülmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli adımların atılması çağrısında bulunuldu.

VERGİ DİLİMİ %15'E SABİTLENSİN

Memur Sen toplu sözleşmede memurun kayıplarına karşı vergi diliminin %15’i aşan kısmının geri iade edilmesi teklifinin uygulanması çağrısını yaptı.

YIL SONUNA DOĞRU DAHA DERİN HİSSEDİLECEK

Memurlara hükümet tarafından yapılan maaş artışı ve ek desteklere rağmen vergi dilimlerinde yeterli düzenlemenin yapılmaması nedeniyle memur kayıplarının yıl sonuna doğru daha da derinden hissedeceğinin altı çizildi.

Yeniden değerleme oranına dikkat çekilen açıklamada, bu oranın %122,93 olarak belirlendiği hatırlatılarak, oranla beraber vergi dilimlerine ilişkin somut verilerin ortaya çıktığı açıklandı.

KAYIPLARIN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR!

Yeniden değerleme oranının açıklanması sonrası hem asgari ücretle çalışan hem de memurların ciddi kayıplar yaşayacağına dikkat çekilen Memur Sen açıklamasında, bu kayıpların önüne vergi diliminin %15’e sabitlenerek geçilebileceği hatırlatıldı

Memurlara verilen harcırah tutarları ile ilgili konuya da değinilen Memur Sen açıklamasında, bu tutarların günün şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiği ifade edilerek ödenen harcırah rakamlarının memurların ihtiyaçlarını karşılama işlevini yerine getiremediği belirtildi.