Çalışma Bakanlığında görev yapan memurlar tarafından hazırlanan dilekçede, 6000-6500 TL bandında maaş aldıkları belirtilerek taşerondan kadroya geçen işçilerin 10.000 TL seviyesinde maaş alması gündeme taşındı. Çalışma Bakanlığı’nın kendilerine uzmanlık kadrosunu vermesini bu mümkün değilse 657 sayılı kanunun 4D statüsünde kamu işçisi unvanına geçirilmelerini talep ettiler.

Memur Sen’in organize ettiği “Çalışma Bakanlığı Çalışanları Eyleminde” hazırlandığı ileri sürülen dilekçe örneğinde şu ifadelere yer verildi:

24 Aralık 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin kadroya geçme işlemi tamamlanmıştır. Kurumumuzda görev yapan lisans mezunu hatta Yükseklisans yapmış bir çalışan, 2022 Ocak ayında 6000-6500 TL aralığında maaş alırken, taşerondan kadroya geçen işçiler ikramiye ve diğer ödemelerle birlikte 2022 Nisan ayında 10.000 TL’nin üzerinde ücret aldığı bilinmektedir.

666 sayılı KHK ile yılda iki defa brüt asgari ücret oranında aldığınız ikramiye kaldırılırken beraberinde fazla mesai ücretlerimiz performans ödemesi ve havuz parası ödemelerimizde kaldırıldı. 86 milyon vatandaşın doğumundan ölümüne kadar sosyal güvenlikle ilgili işlemlerini yapan, aynı zamanda yurt dışında yaşayan türklerin (6.500.000) ve ülkemizde bulunan vatansızlar ve sığınmacıların (4.000.000’un üzerinde) sosyal güvenlik işlemlerini yürüten biz çalışanların maaşlarının kurumdaki performansımızın ve yasal sorumluluğumuz karşılığı olmadığını düşünmekteyim.

Kamu işçilerine verilen bu maaşlar için devletimizi takdirle karşılarken, asla kamu işçisinim maaşı aşağı çekilsin düşüncesinde değiliz. Tam aksine emeklerinin karşılığını altınlar. Ancak işin asli kısmını yapan, milyonlarca liralık yasal sorumluluğu olan evraklara imza atan ve ortaya çıkacak kusur/hata sonucunda rücu durumu ile karşı karşıya kalan bizlerin (kurum personeli) aldığı maaş malumunuzdur.

İşimizin mevzuatsal yoğunluğunun uzmanlık kadrosunu gerektirdiğini geçtiğimiz süreçte defaatle dile getirdik. Her seferinde bizleri heyecanlandıran ancak hiçbir zaman gerçekleşmeyen uzmanlık kadrosu ile ilgili farklı bakanlar tarafından cümlelerde kuruldu. Toplu sözleşme süreci uhdesinde bulunduğumuz çalışma bakanlığı tarafından yapılırken bu süreçte de uzmanlık ile ilgili ne de çalışma tazminatı ile ilgili adımlar atıldı. Kendi bakanlığımız bizleri unuturken görmezden gelirken maliye bakanlığı gelir ve gider personeline kurum içi uzmanlık sınavı ile çalışanın özlük haklarını yukarıya taşıdığı da ortadadır.

Kurumumuzun mevzuatsal yoğunluğu herkes tarafından bilinmekte ve bu yoğunluk içinde görevde yükselme sınavı ile memurluktan şef kadrosuna geçecekler de maaşları yaklaşık 200 TL, şeflikten merkez müdürü ve merkez müdür yardımcısı kadrolarına geçeceklerinde maaşları 1500-2000 TL oranında artmaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı maaşımızın daha müreffeh olan rakamlara ulaşabileceğini ve daha fazla sosyal haklar sahibi olabileceğimi bildiğim için öncelikle kurum çalışanı olan bizlere uzmanlık kadrosunun ihdas edilmesini, bu kadro ihdas edilmeyecek ise de 657 sayılı kanunun 4D statüsüne geçebilmem için kamu işçisi kadrosuna geçiş Sınavının açılmasını talep etmekteyim.

İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ: MEMURLUKTA YAPARIZ ŞEFLİKTE

Diğer taraftan dilekçenin kısa sürede sosyal medyada paylaşım rekorları kırması üzerine sürekli işçilerden de tepkielr gecikmedi. Dilekçede belirtilenlere katılmayan bir kamu işçisi, "Sıkıntı yok versinler bize görevi memurlukta yaparız ,şeflikte yaparız,müdürlükte yaparız,daire başkanlığıda yaparız,daha sayayımmı ne görev verilse yaparız bizde her türlü kabiliyet var .Allah'a çok şükür." ifadelerini kullandı.